7. února 2021 • 08:50

Satoranský se blýsknul parádní akcí a zapsal devět bodů, Chicago vyhrálo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalový reprezentant Tomáš Satoranský odehrál nejlepší zápas NBA po pauze vynucené koronavirem. Při vítězství Chicaga 118:92 v Orlandu strávil na hřišti 27 minut, zaznamenal devět bodů, pět doskoků, šest asistencí, zisk a dva bloky. Hvězdou Bulls byl s 39 body Zach LaVine.



Po karanténě nedostával český rozehrávač tolik prostoru, ale spolehlivými výkony si řekl o větší šanci od trenéra Billyho Donovana. A ta přišla. Sedmadvacet minut je novým maximem Satoranského v této sezoně. Po příchodu do hry proměnil koš s faulem, přidal dvě asistence, trojku a další asistenci. Podílel se tak na šňůře 13 bodů Bulls, což byl klíčový únik ve druhé čtvrtině. Především dobře dirigoval hru a těžil z pick and rollu s Thadeusem Youngem. K tomu přidával i kvalitní obranu podtrženou dvěma bloky.

„Trenér po nás chtěl, abychom hráli agresivně a soupeře sfoukli. To, jak jsme hráli, bylo přesně to, co po nás chtěl,“ řekl LaVine. „Řekl nám, že pokud chceme být play off tým, tak to musíme ukázat a předvést náš potenciál. Udělal pár změn a takhle musíme hrát každý zápas,“ dodal Denzel Valentine.

Parádní spolupráce Satoranského s hvězdou týmu LaVinem:

Obhájci titulu Los Angeles Lakers udolali Detroit až ve druhém prodloužení. Na výhře 135:129 se největší měrou podílel LeBron James, který osm ze svých 33 bodů dal právě ve druhé nastavené pětiminutovce. K tomu přidal 11 asistencí. Anthony Davis ho doplnil 30 body. Lakers nezastavilo ani 23 ztrát.

Srbský pivot Nikola Jokič potvrdil životní formu a zaznamenal osobní maximum 50 bodů, ovšem ani to nestačilo Denveru k odvrácení porážky 114:119 se Sacramentem. Jokič navíc sahal po triple double s 12 asistencemi a osmi doskoky. V poslední čtvrtině dal 23 z 33 bodů svého týmu, ale Kings výhru uhájili.

Velká přestřelka hvězd byla k vidění v zápase Dallasu s Golden State, kterou Mavericks vyhráli 134:132 i díky osobnímu rekordu Luky Dončiče v podobě 42 bodů. Slovinská hvězda tak mohla slavit na úkor Stephena Curryho, jenž v dresu Warriors trefil 11 trojek a připsal si 57 bodů. To je jeho druhý nejlepší výkon kariéry, před měsícem dal 62 bodů.

„Tohle byla skvělá ukázka současného basketbalu. Neuvěřitelné střely po celý zápas. Curry a Dončič byli neskuteční. Oba týmy hrály s velkou radostí a energií. Bylo krásné na to koukat,“ řekl trenér Dallasu Rick Carlisle. „Stephen nikdy nehrál lépe. Je to dvojnásobný MVP, trojnásobný šampion a nikdy nehrál líp než teď. Ale stejně nám to na výhru nestačilo,“ reagoval kouč Warriors Steve Kerr.

Philadelphia potvrdila první místo ve Východní konferencí jasnou výhrou 124:108 nad Brooklynem. Joel Embiid přispěl 33 body, Ben Simmons 16 body, 12 doskoky a 8 asistencemi. Soupeři ale chyběly dvě z hlavních hvězd Kevin Durant a Kyrie Irving, třetí z nich James Harden dal 26 bodů.

V Oklahoma City domácí nastříleli Minnesotě za první poločas klubový rekord 83 bodů. Jenže ve třetí čtvrtině Thunder dali jen 13 bodů a dovolili soupeři skóre otočit. Shai Gilgeous-Alexander ale v koncovce dal devět bodů a následně přihrál na koš Dariuse Bazleye, který zajistil Oklahomě výhru 120:118.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud