3. dubna 2013 • 12:49

Žena do NBA? Dallas uvažuje o univerzitním zázraku Grinerové

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vlastník klubu NBA Dallas Mavericks Mark Cuban se chystá dát šanci dvaadvacetileté Brittney Grinerové, 203 centimetrů hvězdě amerického univerzitního basketbalu. Cuban na Grinerovou možná ukáže ve druhém kole draftu a chce ji vyzkoušet v letní lize. Pokud by uspěla, stala by se první ženou v NBA.



„Nemám s tím žádný problém,“ citovaly Cubana stránky ESPN. „Pokud bude nejlepší, vezmu ji. Už jsem o tom přemýšlel. Měl bych to udělat? Právě teď se kloním k tomu, že ano. Jenom se musím přesvědčit, že na to má. Nikdy nevíte, pokud někomu nedáte šanci.“

Dvaadvacetiletá Grinerová je královnou ženského univerzitního basketbalu, kde ohromuje svou výškou i fyzickým stylem hry. V týmu Baylor zatím nasbírala 3 283 bodů a zablokovala 748 střel. Osmnáctkrát také zasmečovala přímo do koše.
„Zvládla bych to. Pojďme to udělat,“ napsala Grinerová na Twitteru odpověď Cubanovi.

V historii NBA ještě žádná žena nehrála. V roce 1980 sice Ann Meyersová podepsala smlouvu s klubem Indiana Pacers, zúčastnila se ale jen třídenního tréninkového kempu a do týmu se neprosadila.

Podobným testem by musela projít i Grinerová. Cuban jí chce vyzkoušet během letní ligy v Las Vegas, kde týmy NBA zkoušejí nováčky nebo hráče po zranění. Majiteli Dallasu se líbí i marketingový potenciál takové události.

„Vyprodalo by to několik zápasů,“ těší se Cuban. „Pořád by se musela dostat do týmu. Ale určitě bych nebyl proti tomu dát jít příležitost.“

Grinerová pomohla Bayloru v loňském roce k titulu v univerzitní soutěži NCAA a byla i v širším olympijském výběru pro Hry v Londýně. Nakonec ale účast na olympiádě z rodinných důvodů vzdala.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud