Ivo Pospíšil
23. září 2013 • 14:30

Rozvedl se se "Zoufalkou", málem oslepl. Teď má Parker vysněné zlato

Autor: Ivo Pospíšil, rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdysi byl ženatý se slavnou herečkou Evou Longoriou slavnou ze seriálu Zoufalé manželky a ještě vloni mu hrozilo, že kvůli potyčce v baru přijde o oko. Teď ale rozehrávač Tony Parker ovládl basketbalové ME, kde dotáhl Francii za historicky prvním titulem evropského šampiona. "Ty pocity se nedají popsat. Cesta za triumfem byla neuvěřitelná," rozplýval se Parker po vítězném finále nad Litvou (80:66), kterou pomohl porazit 12 body.



Červen 2012: Bar W.i.P. v New Yorku a v něm Tony Parker, který si sem přišel popovídat s kamarády. Náhle se ale v blízkosti jeho stolu střetnou slavní muzikanti Chris Brown a Drake, kteří se rozhádali kvůli zpěvačce Rihanně, a vzduchem začnou létat lahve.

Jedna z nich trefí i Parkera, basketbalovou hvězdu San Antonia Spurs, jemuž kousek střepu zůstane v oku a poškodí rohovku. Následuje operace, strach o zrak a žaloba na podnik ve výši 20 milionů dolarů. Vše nakonec skončí happy endem. Což potvrzuje i teď, v září 2013.

Deset bodů na titul

„Neskutečné, jednoduše výjimečné,“ létaly na něj komplimenty ze všech stran poté, co dvaatřiceti body sestřelil v semifinále ME úřadujícího šampiona Španělsko.

Že by výměna za Zoufalou manželku Evu Longoriu? Tony Parker slaví historické evropské zlato
Že by výměna za Zoufalou manželku Evu Longoriu? Tony Parker slaví historické evropské zlato

"Už ve čtvrtfinále a semifinále jsem se cítil unavený," svěřil se po vítězném finále. "Ale před zápasem mi kouč řekl: důvěřuj svým spoluhráčům. Když dáš 10 bodů, vyhrajeme. A měl pravdu," vykládal šťastný Parker.

Litevcům nasázel ještě o dva body více, než mu "přikázal" kouč Vincent Collet. "Tak dlouhý čas dřel za Francii, aby na tuhle trofej dosáhl. Konečně ji má, to je ta nejlepší odměna. Ale nebyla to jednoduchá cesta," připomíná trenér novopečených šampionů.

Americká celebrita

Parker byl po finále zvolen nejužitečnějším hráčem turnaje, nikdo jiný snad ani cenu MVP nemohl získat.

Tony Parker byl tři roky ženatý s herečkou Evou Longoriou, v roce 2010 se rozvedli a dávali si sežrat, kdo byl komu víckrát nevěrný...Foto profimedia

S průměrem 19 bodů za zápas byl nejlepším střelcem turnaje a zároveň se s 996 body dostal na druhé místo historického pořadí střelců Eurobasketu. Od rekordního Řeka Nikose Galise ho dělí už jen 34 bodů.

Už teď je v USA známou celebritou. Nejen kvůli čtyřletému manželství s hvězdou seriálu Zoufalé manželky Evou Longoriou, svému rapovému albu TP nebo proto, že jeden čas vlastnil spolu s bratry v San Antoniu noční klub Nueve Lounge, ale i proto, že už dvanáct let hraje v jednom týmu – San Antoniu Spurs, s nímž získal už tři mistrovské prsteny.

Letos mohl přidat i čtvrtý, kdyby ho však ve finále nesrazilo Miami s hvězdným LeBronem Jamesem. „A že zastavit Parkera je hodně těžké,“ uznal nakonec i trenér Litvy Jonas Kazlauskas.

Jako jeden z mála na něj v minulých dnech recept našel: v osmifinálové skupině Litevci dovolili Parkerovi jen jedenáct bodů a vyhráli 76:62, ve finále mu povolili jen o bod víc. Ale jeho spoluhráče tentokrát neuhlídali a nakonec museli sledovat, jak se právě Francouz narozený v Belgii raduje z vytoužené zlaté medaile.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud