4. července 2016 • 08:12

NBA volá! Satoranský ve Washingtonu vydělá 73 milionů, píší v zámoří

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak přeci jen odejde do NBA už letos! Český basketbalista Tomáš Satoranský podle zpráv ze zámoří podepsal tříletou smlouvu s Washingtonem, díky které si přijde celkem na 9 milionů dolarů (asi 73 milionů korun ročně) a stane se tak čtvrtým Čechem ve slavné lize po Jiřím Zídkovi, Jiřím Welschovi a Janu Veselém.



Zprávu jako první přinesl na facebooku NBA insider Adrian Wojnarowski, David Aldridge z NBA.com později přidal informaci o výši kontraktu.

Wizards draftovali Satoranského v druhém kole draftu 2012 jako číslo 32, nechali ho ovšem vyzrát v Evropě. Satoranský, který se právě s národním týmem připravuje na zápasy olympijské kvalifikace v Bělehradě, má za sebou životní sezonu v Barceloně.

Majitel Washingtonu Ted Leonsis na stránkách CSN Mid-Atlantic nedávno naznačoval, že Washington chce talentovaného Čecha přidat do týmu.

„Je to přesně to, co bychom měli dělat, ne? Použít druhý výběr z druhého kola draftu, vzít hráče, dát ho do Evropy vyzrát, a když je připraven, přivést ho zpět,“ uvedl Leonsis. „Otázka je: Je připraven? Naši basketbaloví lidé a kouč to rozhodnou, ale byla to součást plánu. Teď v něm máme majetek, který můžeme získat a přidat do týmu velkou hodnotu.“

Protože si Satoranský počkal víc než tři roky, jeho kontrakt se nemusel vázat pravidly pro nováčka. Pro Washington je však smlouva, v níž bude Satoranskému platit v průměru tři miliony dolarů za rok, stále velmi výhodnou.

Satoranského kontrakt má spolu se smlouvami Jamese Ennise (Memphis) a Justina Hamiltona (Brooklyn) nejnižší platový průměr ze všech kontraktů, které byly v NBA letos dosud uzavřeny. Současný platový strop přitom narost na 94 milionů dolarů, takže Satoranského plat nebude pro Washington velkou zátěží.

Satoranský bude v týmu bojovat o místo za hvězdami Johnem Wallem a Bradley Bealem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud