17. prosince 2016 • 08:19

Satoranský se po pěti zápasech vrátil a pomohl k výhře nad Detroitem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalista Tomáš Satoranský dostal po pěti zápasech opět šanci od trenéra Washingtonu Scotta Brookse. Český rozehrávač stihl v pátečním utkání NBA s Detroitem za pět minut nasbírat alespoň dvě asistence a přispěl výhře 122:108.



Satoranský se na hřiště dostal v úvodu druhé čtvrtiny a během pěti minut ani jednou nevystřelil. Na koš nahrál Jasonu Smithovi a Bradleymu Bealovi. Pak jej nahradil kapitán John Wall. Ve druhém poločase odchovanec USK Praha už šanci nedostal.

Wall k jedenácté výhře Wizards z 25 utkání pomohl 29 body a 11 asistencemi, Beal přidal 25 bodů. Nejlepším střelcem Detroitu byl s 24 body Kentavious Caldwell-Pope.

"Řekl bych, že už se pěkně pomalu dostáváme do rytmu a víme, co chceme hrát na obou koncích hřiště. Pořád nejsme tam, kde chceme být, ale vidím tam pokrok. Navzájem si věříme a o tom to je," řekl kouč Brooks, jehož svěřenci v úvodu sezony prohráli osm z deseti zápasů.

"Bojujeme, chodíme do nich a znepříjemňujeme jim hru," uvedl Wall. "Zpočátku jsme dávali koše z trojek, dvojtaktů a po rychlém přechodu do útoku. Podle mě, když budeme hrát fyzičtější basketbal, máme větší šanci uspět," prohlásil kapitán Washingtonu.

Houston přehrál New Orleans 122:100. Rockets posunuli historické rekordy v počtu nastřílených trojek (24) i tříbodových pokusů, který měli neuvěřitelných 61. Dosavadním maximem v NBA bylo 50 střel.

James Harden si připsal triple double za 29 bodů, 13 asistencí a 11 doskoků. Pro oporu Houstonu to byl patnáctý triple double v kariéře a v klubovém pořadí přeskočil Hakeema Olajuwona.

"To je pro mě neuvěřitelná pocta. Bylo to nejlepší hráč v historii Rockets. Dík patří spoluhráčům, že proměňovali své střely," uvedl Harden. "Hráli jsme jako vždycky, žádný rozdíl jsem v tom neviděl. Stříleli jsme za tři body a padalo to tam," konstatoval Harden, který byl úspěšný při šesti z 12 tříbodových pokusů.

Utah udolal Dallas 103:100 díky trojce Rodneyho Hooda osm desetin sekundy před koncem utkání. Čtyřiadvacetiletý rozehrávač rozhodl zápas poprvé v kariéře po protiútoku a rychlé střele přes bránícího protihráče. "Šílené. Nevěděl jsem pak co udělat, tak jsem se jen trochu zavrtěl," řekl ke své decentní oslavě. "O tomhle každý sní, že vystřelí a diváci začnou bouřit. Mně se to povedlo mockrát na dvorku, ale ve skutečném zápase nikdy," uvedl Hood. Dallasu tak nebyla nic platná šňůra 9:0, po níž vyrovnal na 100:100.

Po osmi prohrách zabrali Los Angeles Lakers, kteří porazili Philadelphii 100:89. Sixers jsou spolu s Dallasem nejhorší v lize.

Výsledky:

Washington - Detroit 122:108 (za domácí Satoranský 2 asistence), Boston - Charlotte 96:88, Chicago - Milwaukee 69:95, Houston - New Orleans 122:100, Memphis - Sacramento 92:96, Miami - LA Clippers 98:102, Orlando - Brooklyn 118:111, Philadelphia - LA Lakers 89:100, Toronto - Atlanta 121:125, Utah - Dallas 103:100.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud