6. května 2020 • 19:40

Basketbal poprvé v historii bez mistra! Federace rozhodla i o sestupu

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V první lize basketbalistů, která byla předčasně ukončena kvůli pandemii koronaviru, nebyl udělen mistrovský titul. Výbor České basketbalové federace (ČBF) na dnešním zasedání rozhodl také o tom, že z nejvyšší soutěže nikdo nesestoupil ani do ní nepostoupil.



Vyhlášeno bylo pouze umístění na prvních třech místech po základní části, kterou ovládl Nymburk před Opavou a Svitavami. Nymburští šestnáctinásobní šampioni vedli tabulku nejvyšší soutěže i po pěti kolech nadstavby, po kterých byla liga v polovině března ukončena. Mistra nemá samostatná česká liga poprvé v historii.

„Byly dva názory a debata byla poměrně dlouhá. Názory se lišily na metodiku, zda je dobré soutěže rozšiřovat nebo nerozšiřovat. Nakonec zvítězila varianta, že by měly být zachovány systémy soutěží jako v letošním roce a zaměřit se na rozvoj soutěží,“ uvedl v tiskové zprávě generální sekretář ČBF Michal Konečný.

„Titul mistra v Kooperativa NBL nebyl udělen, byl udělen titul 'vítěz po základní části',“ přidal předseda Asociace ligových klubů Tomáš Kotrč. „Znamená to, že první je Nymburk, druhá Opava a třetí Svitavy. Nikdo nepostupuje, ale nikdo ani nesestupuje. Baráž se hrát nebude,“ dodal.

Ukončeny byly také všechny ostatní soutěže a ani v nich nebyly uděleny mistrovské tituly. Výjimkou je pouze nejvyšší soutěž žen, ve které byl krátce po březnovém ukončení přidělen titul suverénnímu USK. Pro pražský celek šlo o desátý úspěch za sebou a celkově čtrnáctým triumfem v samostatné české lize vyrovnal rekord Žabin Brno.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud