4. října 2013 • 16:36

Pošle Klička do hrobu? Povětkin slibuje velkou boxerskou show

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boxerská bitva mezi Vladimirem Kličkem a jeho vyzyvatelem Alexandrem Povětkinem je tu! Sobotní souboj se odehraje na olympijském stadionu v Moskvě a tradičně se již před začátkem bojovalo také ostrými slovy. Zatímco sedmatřicetiletý ukrajinský boxer, držitel olympijské medaile, titulů mistra světa organizací WBO, IBF, WBA se drží stranou a o svém soupeři mluví s úctou a respektem, jeho ruský protějšek se nebál Klička zastrašit. Přímý přenos z celého večera vysíla program Fanda od 21:00.



"Mohl bych říct, že ho chci pohřbít nebo něco podobného, ale to je zbytečné. Uvidíte v sobotu. Bude to velká událost a doufám, že ukážu to nejlepší, čeho jsem schopen." Kličko si na drsňáka odmítl hrát a v klidu prohlásil: "Přijel jsem do Moskvy, abych vyhrál, a věřte mi, že pro to udělám vše. Vím, že Povětkin ještě neprohrál a ani nebyl počítaný, ale jsem připraven mu tento rekord pokazit."

Vedle mistrovských pásů bude ve hře i velký balík peněz. Kličko má za zápas inkasovat svůj rekordní honorář 13,3 milionu eur (340 milionů korun), Povětkin dostane 4,4 milionu (112 milionů korun).

Boxeři se nechali vyfotit i vedle sebe
Boxeři se nechali vyfotit i vedle sebe

Že Klička nečeká jednoduchý zápas se dá vyčíst z jeho slov: "Určitě má něco v rukávu a snažil se něco vymyslet. Sledoval jsem ale jeho zápasy i trénink a viděl vše, co potřebuju."

Prodlouží Vladimir Kličko svoji sérii 60 výher z 63 zápasů, nebo se Povětkinovi podaří poslat obra po devíti letech z ringu jako poraženého?

Kličko zachovává ke svému soupeři respekt, ale je si také vědomý svých schopností. "Bude to jeden z nejnebezpečnějších boxerů, s kterým jsem se utkal. Trenér Manny Steward mi už před lety po jednom jeho zápase říkal, ať se na něj podívám, že vypadá velmi dobře a v budoucnosti to může být můj soupeř." Dávná předpověď se nyní splní a fanoušci se mají na co těšit.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud