Ondřej Němec
22. září 2018 • 23:45

Král Joshua! Zápas si vzít nenechal, Povětkina dorazil k zemi v 7. kole

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm kol pro štěstí. Miláček britského publika boxer Anthony Joshua splnil misi na sto procent! Ruského bohatýra poslal k zemi hned dvakrát a obhájil tak mistrovské tituly organizací WBA, WBO, IBF a IBO. Alexandr Povětkin předváděl svůj typicky útočný styl boje, na který si musel Joshua několik kol zvykat a neobešlo se to bez krve. Vládce těžké váhy se ale nenechal vyvést z míry a brzy začal průběh zápasu jasně ovládat. Pak stačilo, aby Povětkin ztratil energii, a stal se kořistí.



Král Anthony Joshua potvrdil, že těžké váze vládne pevnou rukou. Alexandr Povětkin byl totiž tvrdým testem odolnosti osmadvacetiletého šampiona, ten však ukázal, že se stále zlepšuje. Joshuův progres je prostě viditelný. Vždy byl skvělý v útoku, soubojem s ruským bijcem však předvedl, co dokáže ustát. Inkasoval totiž mnoho nepříjemných ran, dokonce už v druhém kole krvácel z nosu, ale dalším úderům se stále lépe a lépe vyhýbal.

To devětatřicetiletý Rus nezměnil průběhem duelu taktiku a postupně mu docházel dech. Když v sedmém kole zpomalil, neměl šanci. Britský hrdina, jej zasypal několika sériemi direktů a háků. Ač se po první dávce Povětkin ještě postavil na nohy, nebylo to nadlouho.

„Povětkin je velmi tvrdý soupeř. Což tímto zápasem jasně dokázal,“ vyjádřil uznání Joshua hned po zápase. „Uvědomil jsem si, že je silný hlavou, ale slabý tělem.“

Devadesát tisíc fanoušků na tribunách stadionu ve Wembley hřmělo nadšením. Viděli, totiž přesně to, kvůli čemu přišli. Vítězství svého oblíbence, navíc před limitem.

„Opět jsem knokautoval, zase jsem našel svou pravačku,“ žertoval obhájce titulů WBA, WBO, IBF i IBO.

Další duel čeká Joshuu 13. dubna 2019 na tomtéž místě. Jen ještě není jisté s kým. Nejspíš s Deontayem Wilderem, který drží pás WBC, ale ten má před sebou ještě předtím zápas s dalším Britem Tysonem Furym.

„Tento sport je o tom, co fanoušci chtějí. Ať se třeba na Twitteru udělá anketa a zjistí se, co lidé chtějí. Kudy se mám vydat,“ řekl dobře naladěný vítěz.

Tvrdý údera Anthonyho Joshuy do břicha ruského soupeře
Tvrdý údera Anthonyho Joshuy do břicha ruského soupeře

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud