Tereza Janovská
29. prosince 2018 • 04:50

Marpův trenér: Výzva od Vémoly? Usmíváme se tomu, ale kdo ví...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na svůj zápas čekal až do jedné hodiny po půlnoci, přesto podal v zaplněné O2 areně během galavečera XFN 15 parádní výkon. Český rapper Otakar Petřina alias Marpo porazil v ostře sledovaném boxerském duelu Rytmuse, neboli Patrika Vrbovského. I přes výhru dokázal svému trenérovi Lukáši Jirkovskému přidělat pár vrásek. „Kdyby mě v ringu poslouchal víc, ukončil by to dřív. Ale i tohle k boxu patří,“ smál se po zápase Jirkovský. Jak popsal zmatky ve druhém kole a co říká na výzvu od Karlose Vémoly pro Marpa?



Šestikolová válka! Tak popsal bitvu s Rytmusem český rapper Marpo. Nechybělo však mnoho a bylo po zápase už ve druhém kole. Tam byl totiž Vrbovský počítán hned třikrát a nastaly zmatky. Petřina je totiž kovaným thajboxerem, tam by znamenal podobný scénář konec zápasu, v boxu to však pravidlem nebývá. Marpo i tak začal slavit a dokonce zahodil svůj chránič na zuby, který po několika okamžicích museli jeho trenéři zase hledat, aby se mohlo pokračovat.

Až o přestávce mezi druhým a třetím kolem Marpovi vysvětlili, kde se stala chyba. „V ringu totiž hrozně nadával, že má být konec a toho konce se dožadoval. Tak jsem mu musel říct, že to v profi boxu neplatí a že se musí další kolo vydýchat,“ řekl s úsměvem na rtech vyhlášený trenér pražského X gymu.

Jirkovský, kterému se mezi bojovníky přezdívá Masta, také prozradil, že spolupráce s Marpem nebývá vždy jednoduchá. „Mohl by nás víc poslouchat, ale chápu, že je hodně emotivní. Všechny plány vždycky končí prvním úderem. Trošku jsme počítali, že může přijít nějaký malý zkrat a Ota si to pak stejně udělá po svým. V pauzách jsem mu pak musel vysvětlovat, aby dělal, co má,“ smál se. Všechny plány vždycky končí prvním úderem,“ upozornil.

Marpo: Rytmus vydržel neskutečné bomby. Výzva od Vémoly? Nesmysly nekomentuji, řekl
Video se připravuje ...

Stejně jako jeho svěřenec si i Jirkovský trochu rýpl do Rytmuse, který svého soka před zápasem kritizoval. Na otázku, jestli byla taktika využít Rytmusovy špatné obrany zadní rukou, odvětil: „On přece tvrdil, že umíme jenom krátké údery.“ Vzápětí ale slovenského rappera pochválil. „Překvapil mě, že se po těch třech počítání ještě vzchopil a byl docela i nebezpečný. Je to pravý válečník. Vůbec jsem to nečekal a za tohle získal můj respekt,“ vzkázal mu.

A jaké teď mají s Marpem plány dál? Zůstanou u boxu? „Nejsem si jistý, jestli bude chtít v tomhle pokračovat, ale má to rád. Myslím, že to splnilo svůj účel. Zápas to byl dobrej, Rytmus předvedl i docela dobrý box. Takže uvidíme, co přijde. Zaslechl jsem tam nějakou výzvu od Karlose Vémoly, čemuž se trošku usmíváme, ale kdo ví, co bude,“ naznačil.

A vidět Vémolu s Marpem třeba v zápase podle pravidel thajského boxu by rozhodně stálo za to…

Byl jsem nahulený, ale ustál jsem to, cení si Rytmus po boxu s Marpem
Video se připravuje ...

Skvělé gesto! Rytmus po bitvě rapperů zašel za Marpem do šatny
Video se připravuje ...

Rapper Marpo, vlastním jménem Otakar Petřina, v zaplněné O2 areně míří do ringu, kde se utkal se Slovákem Rytmusem
Rapper Marpo, vlastním jménem Otakar Petřina, v zaplněné O2 areně míří do ringu, kde se utkal se Slovákem Rytmusem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud