14. května 2021 • 18:25

Ewan na Giru podruhé kraloval spurtu, celkově dál vede Maďar Valter

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Australský cyklista Caleb Ewan si v sedmé etapě dospurtoval pro druhé vítězství na letošním Giru d'Italia. Celkově dál vede Maďar Attila Valter. Český závodník Jan Hirt dorazil do cíle rovinaté etapy po 181 kilometrech s více než minutovou ztrátou na 115. místě, v průběžném pořadí figuruje na 44. příčce.



Ewan si zopakoval prvenství z páté etapy a připsal si pátý triumf na Giru v kariéře. Šestadvacetiletý jezdec stáje Lotto Soudal v závěrečném spurtu jako první zareagoval na brzký útok Kolumbijce Fernanda Gavirii a dojel si pro suverénní výhru. Za ním skončili Ital Davide Cimolai a Belgičan Tim Merlier. Gaviria se nakonec propadl na šesté místo. Ewan se díky vítězství také ujal vedení v bodovací soutěži.

Sedmou etapu Gira ve spurtu vyhrál Caleb Ewan
Sedmou etapu Gira ve spurtu vyhrál Caleb Ewan

„Věděl jsem, že ten finiš mi bude sedět. Byl to hodně náročný spurt, musel jsem si pořádně hrábnout. Nohy jsem měl v jednom ohni,“ uvedl Ewan po svém jedenáctém etapovém vítězství na Grand Tour.

V čele celkové klasifikace se nic podstatného nezměnilo. Překvapivý lídr závodu Valter má dál náskok 11 sekund před Remcem Evenepoelem. „Projíždět těmi krásnými italskými městy a slyšet, jak mě lidé povzbuzují díky růžovému trikotu - musel jsem se štípnout, abych se ujistil, že to patří mně,“ řekl Valter.

Průběžným pořadím může zamíchat sobotní kopcovitá etapa z Foggie do Sanframondi dlouhá 170 kilometrů s jedním stoupáním druhé kategorie a dojezdem do kopce.

Cyklistický závod Giro d'Italia - 7. etapa Notaresco - Termoli (181 km):

1. Ewan (Austr./Lotto Soudal) 4:42:12, 2. Cimolai (It./Israel Start-up Nation), 3. Merlier (Belg./Alpecin-Fenix), 4. Moschetti (It./Trek-Segafredo), 5. Pasqualon (It./Intermarché-Wanty-Gobert), 6. Gaviria (Kol./SAE Team Emirates), 7. Groenewegen (Niz./Jumbo-Visma), 8. Kanter (Něm./DSM), 9. Fiorelli (It./Bardiani CSF Faizane), 10. Molano (Kol./SAE Team Emirates) všichni stejný čas, ...115. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert) -1:13.

Průběžné pořadí: 1. Valter (Maď./Groupama-FDJ) 26:59:18, 2. Evenepoel (Belg./Deceuninck-Quick Step) -11, 3. Bernal (Kol./Ineos Grenadiers) -16, 4. Vlasov (Rus./Astana-Premier Tech) -24, 5. Vervaeke (Belg./Alpecin-Fenix) -25, 6. Caruso (It./Bahrajn Victorious) -39,7. Ciccone (It./Trek-Segafredo) -41, 8. D. Martin (Ir./Israel Start-Up Nation) -47, 9. S. Yates (Brit./Team Bike Exchange) -49, 10. Formolo (It./SAE Team Emirates) -55,...44. Hirt -20:10.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud