18. května 2023 • 18:00

Úspěšný únik na Giru, pro životní výhru si dojel Němec Denz. Vede dál Thomas

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvanáctou etapu Gira d'Italia vyhrál po spurtu trojice uprchlíků německý cyklista Nico Denz. Devětadvacetiletý jezdec na Grand Tours uspěl poprvé a zaznamenal největší úspěch v kariéře.



Denz v Rivoli porazil Tomse Skujinše z Lotyšska a Sebastiana Berwicka z Austrálie, se kterými ujeli pelotonu zhruba 100 kilometrů před cílem. Původně s nimi jeli ještě Italové Samuele Battistella a Alessandro Tonelli, oba ale postupně odpadli.

Denz, jehož dosavadním maximem byl etapový triumf v závodě Kolem Švýcarska, se postaral o druhé německé vítězství na Giru za sebou. Jezdec stáje Bora-Hansgrohe navázal na středeční úspěch Pascala Ackermanna.

Růžový trikot lídra udržel Geraint Thomas, který do cíle dojel se ztrátou osmi minut. Britský cyklista má v průběžném pořadí náskok dvou sekund před Primožem Rogličem ze Slovinska.

Favority na celkové prvenství více prověří páteční etapa, ve které peloton poprvé v probíhajícím ročníku zamíří do Alp. Na jezdce čeká 199 kilometrů s cílem v lyžařském středisku Crans Montaně.

Cyklistický závod Giro d'Italia - 12. etapa (Bra - Rivoli, 179 km):

1. Denz (Něm./Bora-Hansgrohe) 4:18:11, 2. Skujinš (Lot./Trek-Segafredo) stejný čas, 3. Berwick (Austr./Israel-Premier Tech) -3, 4. Tonelli (It./Bardiani-CSF-Faizané) -58, 5. Frigo (It./Israel-Premier Tech) -2:07, 6. Van Wilder (Belg./Soudal-Quick Step) -2:20, ...87. K. Vacek (ČR/Corratec-Selle Italia) -15:48.

Průběžné pořadí: 1. Thomas (Brit./Ineos-Grenadiers) 49:02:05, 2. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) -2, 3. Almeida (Portug./SAE Emirates) -22, 4. Leknessund (Nor./DSM) -35, 5. Caruso (It./Bahrajn-Victorious) -1:28, 6. Kämna (Něm/Bora-hansgrohe) -1:52, ...91. K. Vacek -1:36:00.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud