7. července 2013 • 00:44

Kreuziger počkal na Contadora: Byla to moje povinnost, říká

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nezářil na stupních vítězů, stejně ale odvedl vynikající práci. Český cyklista Roman Kreuziger v první horské etapě letošní Tour makal pro svůj tým. V závěru hodně pomohl lídrovi týmu Saxo-Tinkoff Albertu Contadorovi, který měl krizi. V cíli etapy byl český bojovník sedmý, průběžně mu patří šestá příčka se ztrátou 1:51 minuty na nového lídra Froomeho.



„V první řadě bych zachoval klid, protože to byl teprve první dojezd na kopec. Alberto měl slabší den, ale to může potkat každého. Třeba si to už vybral a do konce Tour to bude jen lepší,“ uvedl na svých internetových stránkách Kreuziger.

„Čekali jsme, že Froome hned v první těžké etapě zkusí zaútočit. Dokázal něco najet, ale nedělal bych z toho tragédii. Tour je skládanka, do které musí zapadnout každý den. Proto jsme pořád v klidu, i když víme, že to mohlo být o něco lepší,“ pokračoval v hodnocení.

Sám se cítil dobře a Albertovi pomáhal až do konce. „Když jsem viděl, že mu dochází síly, bylo mi jasné, co je mou povinností. Nikdo z týmu mi ani nemusel nic říkat do vysílačky. Já jsem na Tour pro Alberta a jsem přesvědčen, že v posledním týdnu, který bude rozhodující, pojede hodně dobře.“

Tým Saxo-Tinkoff má kromě Kreuzigera s Contadorem mezi nejlepšími ještě desátého Rogerse. „V neděli je další těžká etapa. Mnozí čekají, že by ji mohl rozhodnout nějaký únik, ale díky tomu, že má Sky žluťáka, tak nikdo neví, co se bude dít.“

Jistá je v tuhle chvíli jediná věc, Kreuziger odvedl v sobotu skvělou práci a ukázal to celému světu.

Tour de France v 8. etapě vyjela do Pyrenejí
Tour de France v 8. etapě vyjela do Pyrenejí

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud