22. července 2013 • 10:00

Zelenáč Sagan! Do cíle s nabarvenou bradkou i hrátky v paruce

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO | Málokdo umí v cyklistickém světě zaujmout víc, než slovenský rychlík Peter Sagan. Ten v neděli obhájil zelený dres pro vítěze bodovací soutěže Tour de France a oslavil to stylově - do cíle na Champs-Elysées dorazil na speciálním zeleném kole i se zelenou bradkou, celý jeho tým Cannondale navíc k závěrečné etapě nastupoval v zelených parukách.



"Jsem velmi spokojený. Minulý rok byl možná o trochu lepší, protože jsem vyhrál tři etapy, ale do závodu jsem šel s tím, že chci získat zelený dres a to se mi splnilo. A jeden etapový triumf," vykládal Sagan po dojezdu v Paříži.

"Měl jsem první den docela ošklivou nehodu a tím se věci trochu zkomplikovaly, ale jsem moc šťastný, jak to všechno dopadlo," dodal.

V poslední etapě se už klasicky příliš nezávodilo, Sagan si ale brousil zuby na prestižní spurt. "Pro každého sprintera je největší výhrou uspět v Pařížim," snil slovenský cyklista před startem.

Slavit ale nakonec nemohl, ceněný triumf si pro sebe uzmul Marcel Kittel, Sagan dojel čtvrtý.

"Uvidíme, co přinese budoucnost, půjdu závod po závodu. Možná je Kittel v současnosti nejlepší sprinter. Je mladší, ne. On je budoucnost a my teď uvidíme, co nám sprinty přinesou," zamýšlel se třiadvacetiletý Sagan, který je ve skutečnosti o více než rok mladší, než německý vítěz čtyř letošních etap.

Peter Sagan vyrazil na poslední etapu Tour de France se zelenou bradkou...
Peter Sagan vyrazil na poslední etapu Tour de France se zelenou bradkou...

Slovenský blesk, který pobavil už svou jízdou na zadním kole, si svoji "zelenou" jízdu užil.

"Speciální kolo jsem měl už vloni, je to zásluha týmu Cannondale. Vousy byly můj výmysl. Snažil jsem se to přebarvit, ale moc nechytlo, tak jsem na to dal ještě sprej," usmíval se Sagan před poslední etapou s tím, že neví, jestli jeho ozdoba vydrží až do cíle. Vydržela...

VIDEO | Podívejte se na Saganovu jízdu na zadním kole


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud