23. července 2015 • 18:43

Contador: Zítra budu zase trpět, na třetí místo se už asi nedostanu

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letos to už s největší pravděpodobností nedokáže. Španělský cyklista a jeden z největších favoritů Tour de France Alberto Contador podle svých slov útočí aspoň na třetí místo celkového závodu. "Zkusím se dostat na stupeň vítězů celkového závodu. Valverde má ale přede mnou dobrý náskok, ztratil jsem hodně času," vysvětlil po 18. etapě Contador.



Náročnou etapu zvládl výborně. Do cíle dojel ve společné skupině s většinou favoritů, včetně jeho největších soupeřů. Alejandro Valverde ani Thomas Geraint tedy další náskok nezískali. Přesto nebyl po dojezdu spokojený. "Byl to pro mě těžký a bolestivý den. Ale jsme tu a musíme se snažit věci změnit, musíme to zkoušet dál," burcuje Contador.

"Byl jsem dnes v bolestech. Byl to určitě nejtěžší den pro mě. Zítra očekávám, že budu trpět znovu," smutnil v cíli, kam dorazil jako patnáctý. Podle svých slov touží po třetím místě. Na to ztrácí 2 minuty a 31 sekund.

Do konce 102. ročníku Tour de France už ovšem mnoho nezbývá. Na programu už jsou poslední tři etapy. Pokud bude chtít Contador zaútočit na bednu, bude mít co dělat. "Žádná katastrofa to není, ale myslím si, že v tomto Tour skončí třetí Valverde," přiznává nakonec.

Náročné serpentiny prověřily jezdce v 18. etapě Tour de France
Náročné serpentiny prověřily jezdce v 18. etapě Tour de France

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud