9. července 2016 • 18:30

Skvělý nástup! Froome nebezpečným sjezdem vybojoval žlutý trikot

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šampion je zpátky v sedle. Obhájce vítězství na loňském ročníku Tour de France Christopher Froome vyhrál osmou etapu a připsal si první letošní etapové prvenství na slavném závodu. Nástupem ovšem pořádně zariskoval, ujíždět pelotonu totiž začal během sjezdu z Col de Peyresourde. "Moc jsem si to užil, bylo to jako za starých časů," ohodnotil svůj riskantní počin s úsměvem na rtech.



Všechno, nebo nic. Podobná myšlenka se zřejmě honila hlavou Chrisi Froomeovi v závěru osmé etapy Tour de France. Na vrcholu průsmyku začal nebezpečně ujíždět rychlostí až 84 km/h. Hrozba pádu ho nezpomalila, natož aby ho zastavila, svůj náskok si udržel až do cíle, kam dojel s náskokem 13 vteřin před Irem Danielem Martinem z Etixx-Quick-Step.

Lídr stáje Sky si nečekaným nástupem zařídil celkově šesté etapové vítězství na Staré dámě, jak se Tour přezdívá. Letos se radoval z etapové výhry poprvé. Přesto se dokázal vyšvihnout do čela bodování, kde má však náskok pouhých 16 vteřin před Adamem Yatesem z Orica-BikeExchange.

"Nástup plánovaný nebyl, chtěl jsem to prostě zkusit. Byla to sranda," okomentoval Froome svůj nečekaný počin. "Chtěl jsem tam nechat úplně všechno," vysvětlil.

V neděli ho čeká další extrémně náročná prověrka. Žlutý trikot bude hájit během deváté etapy, která vede přes Andorru. Na tu má právě Froome nepěkné vzpomínky z loňské Vuelty. Po pádu musel tehdy odstoupit, protože si zlomil nohu. "Zítra to bude náročné, těch pár vteřin náskoku není moc," uvědomuje si těžký úkol nový lídr slavného závodu.

Vše o Tour de France čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud