21. července 2016 • 04:35

Po 7 letech vybojoval etapu pro Rusko. Nešel porazit, shodli se jezdci

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm let nevyhrál žádný ruský cyklista etapu na Tour de France. Naposledy se to podařilo v roce 2009 Sergeji Ivanovi. Nyní se stejný kousek podařil Ilnurovi Zakarinovi, který zabral v těžkém stoupání 17. etapy do Finhaut Émosson. "Dnes jsem ze sebe vydal to nejlepší, teď jsem opravdu šťastný. Děkuji svým kolegům, kteří byli skvělí," uvedl po závodu šťastný jezdec.



Neuvěřitelný výkon ruského cyklisty stáje Kaťuša dovedl Ilnura Zakarina na stupínek pro vítěze sedmnácté etapy. Do cíle po těžkém stoupání dojel suverénně, druhý za ním skončil Jarlinson Pantato se ztrátou 55 vteřin. "Výsledek pro mě není překvapením. V prvním týdnu jsem se o to také pokusil," přiznal vítěz.

O jeho včerejší nadvládě se shodl i Pantato. "Snažil jsem se udělat všechno možné, ale Zakarin je skvělý jezdec a nebyla žádná možnost, jak ho dnes porazit," uznal. Stejné pocity měl i Rafal Majka. Ten dojel jako třetí se ztrátou minuty a 26 vteřin. "Nejsem zklamaný, je to závod. Gratuluji Zakarinovi, dneska byl nejsilnější."

VIDEO: Podívejte se, jak Zakarin dojel do cíle 17. etapy:

Letošní sezona si se Zakarinem ošklivě pohrála. V květnu si na Giru zlomil klíční kost a musel na operaci. Přesto se stihl před "Starou dámou" zcela uzdravit a ještě navíc vyhrát jednu z nejtěžších etap.

"Poté, co jsem na Giru spadl, jsem byl velmi zklamaný a rychle jsem podstoupil operaci. Nezmeškal jsem žádnou chvilku na rehabilitaci, abych se stihl držet plánu na Tour de France. Během prvních dvou týdnů jsem neměl jiný cíl, než se vyhnout problémům a pracovat pro Alexandra Kristoffa. Cílem bylo vyhrát etapu ve třetím týdnu a jsme rádi, že jsme to zvládli," popsal.

A nezapomněl také nastínit možné plány do budoucnosti. "Chtěl bych vyhrát nějaký závod Grand Tour, Tour de France má prioritu. Je to nejdůležitější závod roku. Nejprve ale budeme analyzovat letošní sezonu a poté určíme, na co se zaměříme v příštím roce," naťukl.

Dnes jezdce čeká individuální časovka na 17 kilometrů, která je z větší části do kopce. Nebude tedy před posledními dvěma horskými etapami ani trochu odpočinková.

Vše o Tour de France čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud