15. července 2017 • 05:00

Krátká etapa na Tour nadchla. Chceme jich víc, žádají fanoušci i jezdci

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V historii Tour de France to byla nejkratší etapa, kterou kdy jezdci zdolali. Trasa ze Saint Girons do Foix měřila pouhých 101 kilometrů, jednoduchá ovšem vůbec nebyla. Krátká etapa slibovala větší souboj od úvodního kilometru a fanoušky i jezdce to nadchlo. „Chceme víc takových,“ žádají teď nejen diváci, ale také cyklisté. 



Organizátoři se podle vzoru Gira a Vuelty rozhodli vyzkoušet nový model trasy. Kratší, avšak technicky mnohem náročnější. Zhruba dvě hodiny závodění, místo čtyř, si fanoušci i cyklisté užili. Kamery stihly zabírat každý zajímavý kousek trasy a závodníci se do toho opřeli hned od startu.

„Rozhodně etapa, která má něco extra. Těším se na posledních 25 kilometrů, a to obvykle v horách neříkávám,“ těšil se ještě před závodem jezdec týmu UAE Abú Dhabí Ben Swift. A nadšený byl i po samotném závodě. „Krátká a rychlá etapa v horách. Jsem šťastný, vůbec jsem se necítil jako minulý víkend v horách.“

A samotná etapa se zalíbila i divákům. „Doufám, že je tohle nová éra krátkých, ostrých a vzrušujících etap na Tour,“ napsal například fanoušek jménem Phil Thompson. A rozhodně nebyl sám.

„Počítám, že organizátoři Tour po téhle vzrušující podívané zařadí podobných etap víc. Opravdu skvělá etapa,“ radoval se na twitteru Tim Little.

Krátká etapa zaujala například i olympioničku a profesionální cyklistku Ashleigh Moolmanovou. „Krátká a hodně tvrdá etapa je vzrušující! Poprvé jsem dokázala zhlédnout celou trasu Tour. Možná je to něco, co by bylo ze ženské cyklistiky dobré převzít,“ napsala.

Do konce letošního ročníku už jezdci žádnou podobnou etapu nevyzkouší, po ohlasech z té páteční je však dost pravděpodobné, že se budou do závodů zařazovat čím dál častěji. Tento model už má úspěšně vyzkoušený i Giro a Vuelta, nyní se potvrdilo, že i na Staré dámě může fungovat.

Vše o Tour de France najdete zde>>>

Tour de France pokračuje 14. etapou
Tour de France pokračuje 14. etapou

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud