30. srpna 2020 • 18:28

Alaphilippe jde na Tour do žlutého! Rozjel si vítězný únik, Sagan zlobil

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tour de France 2020 má po druhé etapě nového vedoucího muže - a Julian Alaphilippe může ve žlutém dresu vydržet hodně dlouho, vloni v něm jezdil 14 dní. V druhém dějství, které se jelo kolem Nice, si počkal s únikem na poslední kopec 13 km před cílem, kde kde ho dojeli ještě Brit Adam Yates a Švýcar Marc Hisrchi. Peloton už trojici sjet nedokázal a domácí jezdec si těsně dospurtoval pro pátý etapový triumf v kariéře. Druhý byl nakonec Hirschi, třetí místo bral Yates.



Hned po startu druhé etapy nastoupil do úniku slovenský spurter Peter Sagan, na úvodní prémii ale nedosáhl a skupinka byla postupně pohlcena pelotonem.

ONLINE: Druhá etapa Tour de France 2020 »

Alaphilippe nastoupil zhruba 200 metrů před páskou, kdy už se k uprchlíkům blížil peloton. Favorizovaného člena týmu Deceuninck-QuickStep se udržel jen Hirschi, ale Francouze už nepředstihl. Yates skončil těsně před pelotonem třetí. V průběžném hodnocení je pořadí opačné, Alaphilippe vede před Yatesem o čtyři sekundy, Hirschi je třetí.

Týmový kolega Zdeňka Štybara, jenž přišel o účast na Tour na poslední chvíli kvůli zranění, vysvlékl ze žlutého trikotu vítěze sobotní úvodní etapy Alexandera Kristoffa z Norska. Už druhá etapa nabídla netypicky kopce, cyklisté absolvovali dvě stoupání první kategorie a jedno kategorie druhé.

Češi Roman Kreuziger a Jan Hirt letos v závodě neusilují o výsledek v celkovém pořadí a v neděli dojeli s téměř osmnáctiminutovou ztrátou na 88. a 112. pozici. Oba se chtějí pokusit o etapové vítězství.

Pondělní třetí etapa z Nice do Sisteronu má spíše rovinatý profil, po 198 km by měl rozhodovat hromadný spurt.

ONLINE: 3. etapa Tour de France 2020 »

Cyklistický závod Tour de France - 2. etapa Nice - Nice (186 km):
1. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick Step) 4:55:27, 2. Hirschi (Švýc./Sunweb) stejný čas, 3. A. Yates (Brit./Mitchelton-Scott) -1, 4. Van Avermaet (Belg./CCC), 5. Higuita (Kol./EF), 6. Mollema (Niz./Trek-Segafredo), 7. Lucenko (Kaz./Astana), 8. Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates), 9. Schachmann (Něm./Bora-hansgrohe), 10. Bettiol (It./EF) všichni -2, ...88. Kreuziger (ČR/NTT) -17:45, 112. Hirt (ČR/CCC) -17:51.

Průběžné pořadí:
1. Alaphilippe 8:41:35, 2. A. Yates -4, 3. Hirschi -7, 4. Higuita, 5. Pogačar, 6. Chaves (Kol./Mitchelton-Scott), 7. Formolo (It./SAE Team Emirates), 8. Bernal (Kol./Ineos Grenadiers), 9. Carapaz (Ekv./Ineos Grenadiers), 10. Dumoulin (Niz./Jumbo-Visma) všichni -17, ...99. Kreuziger -18:00, 111. Hirt -18:06.

Vše o Tour de France 2020 najdete zde »

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud