31. srpna 2020 • 21:05

Smolař Perez. Místo puntíkovaného dresu zlomená klíční kost a konec

Autor: rb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Virtuálně oblékal puntíkovaný dres pro nejlepšího vrchaře Tour de France, který mu předchozí den jen těsně unikl. Anthony Perez z týmu Cofidis měl ve třetí etapě jasný úkol. Jenže ten nedokončil a nedokončí už ani letošní ročník Staré dámy. Při nešťastném pádu, kdy se střetl s vlastním týmovým autem, si zlomil klíční kost.



Už v samém úvodu etapy se tlačil dopředu a byl i součástí čtyřčlenného úniku. Vrchařské prémie si hlídal, byl na nich vždy před Benoitem Cosnefroy, který puntíky hájil. Jenže pak přišel osudný kopec třetí kategorie, jehož název col des Leques bude Pereze asi nějakou dobu strašit ve snech. Těsně pod vrcholem měl defekt a navíc se pak ještě ve sjezdu střetl s týmovým autem. Následkem tohoto pádu je zlomená levá klíční kost devětadvacetiletého Francouze.

Anthony Perez po nepříjemném pádu
Anthony Perez po nepříjemném pádu

„Anthony mě na prvních dvou prémiích porazil poctivě, pak na třetím měl defekt těsně pod vrcholem a pak při sjezdu měl nehodu. To je pro něj opravdu hodně nepříjemné a má mou plnou podporu. Slyšel jsem, že má zlomenou klíční kost, takže je to pro mě teď trochu zvláštní oblékat puntíkovaný dres,“ vyznal se jeho soupeř Cosnefroy.

Pro Pereze to byla třetí účast na nejslavnějším etapovém závodě světa, předchozí dvě dokončil na celkovém 85. (2018) a 87. místě (2019).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud