Romana Barboříková
25. července 2023 • 14:00

TOP momenty z Tour: místo výhry syn, zácpa v horách i vítěz jako Darth Vader

Autor: Romana Barboříková, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Stará dáma má za sebou další úžasnou jízdu. 110. ročník Tour de France nabídl další zajímavé momenty, které z paměti fanoušků jen tak nezmizíStará dáma má za sebou další úžasnou jízdu. 110. ročník Tour de France nabídl další zajímavé momenty, které z paměti fanoušků jen tak nezmizíFOTO: koláž iSport.cz

    Stará dáma má za sebou další úžasnou jízdu. 110. ročník Tour de France si podmanil obhájce loňského triumfu Jonas Vingegaard. Vedle nadpozemského výkonu dánského cyklisty ovšem z paměti fanoušků jen tak nevymizí i další zajímavé události, které letošní etapový závod nabídl. V článku iSport.cz se podívejte na výběr z nezapomenutelných momentů.

  • Žlutý muž na černém kole = velká hrozba

    Kdyby měl Jonas Vingegaard vybavení jako dvě jiné stáje v pelotonu, hlavně helmu, která značně připomíná Darth Vadera, byly by to skutečné Hvězdné války. Jeho výkon v časovce byl totiž opravdu nadpozemský.

  • Jestli já jsem to s tou oslavou nepřehnal…

    20. etapu chtěl Tadej Ppogačar poté, co vybouchnul v té přes Col de la Loze, moc vyhrát. Když se mu to povedlo, dal průchod emocím. A jako opravdový šampion a skromný člověk je ještě tentýž večer krotil. „Když se tak dívám na ty fotky, myslím, že ta oslava byla trochu moc,“ napsal na svém Instagramu.

  • Yatesové

    Jeli vlastně spolu, nebo proti sobě? Jsou dvojčata, odmalička jsou si velmi blízcí, a přesto si to Adam a Simon Yatesové umí ve sportu rozdat na férovku. V první etapě takto převálcoval Adam Simona v souboji o vítězství a první žlutý dres. Ve 20. dějství zase předvedli nový sport – synchronizovanou cyklistiku, když si pomáhali v dotažení čelní skupiny.

  • Praktičtí i mimo trať

    Nejen že si umí poradit v různých situacích na kole, ale evidentně jsou majitelé dresů i v běžném životě praktičtí. (Zleva) Jasper Philipsen, Jonas Vingegaard, Giulio Ciccone a Tadej Pogačar si hned poradili a našli využití pro své trofeje.

  • Stejný pád, stejné zranění

    Ne že by od sebe chtěli Carlos Rodríguez a Sepp Kuss opisovat, ale zkrvavený obličej měli podobně. Ze stejného pádu ve sjezdu, který byl dílem nešťastně prasklé gumy na Španělově předním kole. V cíli, kam dojel s tržnou ránou u oka, se ještě omlouval Kussovi, který přeletěl přes něj a způsobil si ještě větší šrámy.

  • Zácpa v horách

    Nejprve zabránily v útoku Tadeji Pogačarovi, o několik etap později se s motorkami musel vypořádat i Jonas Vingegaard. Vždy to bylo v prudkém kopci. V případě žlutého muže v tom byl o to větší paradox, že na stroji, který způsobil zácpu, seděl Thomas Voeckler, dřívější vítěz čtyř etap a puntíkovaného dresu na Tour, momentálně trenér francouzské reprezentace.

  • Místo vyhrané etapy syn

    Jedna z hvězd současné cyklistiky Wout van Aert, který v předchozích ročnících vždy získal po třech výhrách, vyšel letos z Tour naprázdno. A ještě z ní odjel dříve. Důvod k tomu měl ale víc než dobrý. Tým Jumbo-Visma opustil ve čtvrtek ráno a už v pátek se pochlubil novým přírůstkem do rodiny – synem Jeromem.

  • Na zem už ne!

    Tady mohlo Tadeje Pogačara napadnout s nadsázkou přání, aby se na Tour vrátil Primož Roglič, aby zase padal jiný Slovinec. Poté, co si dva měsíce před startem Staré dámy zlomil tři kůstky v zápěstí, se dvojnásobnému vítězi Tour nevyhnul střet se silnicí ani tady.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud