28. srpna 2021 • 18:17

Vrchařský dojezd na Vueltě ovládl Bardet. Lídr Eiking ztratil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francouzský cyklista Romain Bardet vyhrál po samostatném úniku vrchařský závěr 14. etapy Vuelty. Jezdec stáje DSM dojel do cíle s náskokem 44 sekund před nejbližšími pronásledovateli a ujal se i vedení ve vrchařské soutěži. Červený dres lídra uhájil Nor Odd Christian Eiking, přestože v závěru mírně ztratil na hlavní favority v čele s obhájcem titulu Primožem Rogličem ze Slovinska.



Bardet byl součástí sedmnáctičlenné skupiny uprchlíků, která si během dne vypracovala až čtvrthodinový náskok před pelotonem. V závěrečném 14,4 km dlouhém a prudkém stoupání zaútočil a zbavil se všech rivalů. Na druhém místě dojel domácí Jesús Herrada před Australanem Jayem Vinem. Další členové původního úniku ztratili už více než minutu.

Z pole největších favoritů dojel jako první Miguel Ángel López na 16. místě s odstupem 10:25 minuty za Bardetem. O čtyři sekundy za ním přijeli Roglič s Enricem Masem a Eganem Bernalem. Eiking na ně ztratil 20 sekund a do nedělní náročné horské etapy se čtyřmi vrchařskými prémiemi vyrazí s náskokem 54 sekund před průběžně druhým Francouzem Guillaumem Martinem. Roglič na třetí příčce nyní ztrácí 1:36, Mas 2:11 a López 3:04 minuty.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud