Romana Barboříková
Premium
7. září 2022 • 14:20

Ředitel Kreuziger z Vuelty: Únava je jiná než na kole. Co má na starosti?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni na podzim ukončil úspěšnou závodní kariéru a hned se přesunul do nové role sportovního ředitele. Se svým týmem Bahrain-Victorious už absolvoval hodně závodů, ale teď prožívá premiéru na Grand Tour. „Je to samozřejmě jiné než v sedle. Musíme řešit spoustu věcí, být flexibilní. Po tom všem je pak člověk hodně unavený, ale hlavně psychicky,“ prozradil pro iSport Premium přímo ze španělské Vuelty.



Jako závodník jezdíval na třítýdenních etapových podnicích na celkové pořadí, nebo pomáhal týmu, případně se snažil dostat do úniku, aby mohl vyhrát etapu. Teď k tomu nabádá z pozice sportovního ředitele jiné závodníky. Na Vueltě a España ale tým Bahrain-Victorious v průběhu přišel o možnost mít svého závodníka v Top10, a tak musel Roman Kreuziger se svými kolegy měnit taktiku. Jak to zvládá a je přísný direktor?

Španělská Vuelta je vaše první Grand Tour v roli sportovního ředitele. Dosud jste absolvoval jen týdenní etapové závody, po kterých jste říkal, že jste byl vždy dost vyřízený. Jak se cítíte nyní už po víc než dvou týdnech? 
„Uvidím, až se vrátím domů. Zatím jsme naběhli na nějakou rutinu, která funguje. Pelli (Franco Pellizotti) je na vysílačce a dělá denní prezentace, já řídím první auto s ním na sedadle spolujezdce a mám na starosti

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud