26. července 2011 • 20:02

Kreuziger dostal sádru! Tour odjel se zlomenou rukou

Autor: bke, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dnešní vyšetření v nemocnici v Mladé Boleslavi prokázala, že český cyklista Roman Kreuziger odjel letošní ročník Tour de France se zlomenou rukou. Magnetická rezonance odhalila frakturu člunkové kosti. "Dostal jsem na šest týdnů sádru," řekl Kreuziger pro své oficiální stránky.



Kdyby o zranění věděl během Tour, zřejmě by podle vlastních slov odstoupil. "Mohl jsem mít už dva týdny sádru, ale já netušil, že to bude takhle vážné. Chtěl jsem Tour dojet do cíle," tvrdí.

Operace naštěstí pro Kreuzigera nutná nebyla. "Vypouštím San Sebastian, kde jsem chtěl původně v sobotu startovat a budu jen doufat, že příští týden budu moct s tou sádrou začít trénovat. Byl bych rád, kdybych mohl jet v září ty závody v Kanadě, protože takhle bych sezónu skončit nechtěl," přeje si Kreuziger.

Letošní Tour považuje Kreuziger za hodně smolnou. Jezdec stáje Astana se musel vypořádat s pády a poraněným zápěstím a ve slavném závodě obsadil až 112. místo s tříhodinovou ztrátou na prvního Australana Cadela Evanse. Navíc nezískal ani premiérové etapové vítězství, na které chtěl zaútočit.

"V prvním týdnu jsem třikrát lehnul, pak nám kvůli pádu musel odstoupit lídr Vinokurov a museli jsme úplně změnit plány," připomněl český cyklista devátou etapu, v níž si Vinokurov zlomil nohu a musel na operaci. "Snažili jsme se, poslední týden jsme byli skoro v každém úniku, ale bohužel nám to nikomu nevyšlo aspoň na tu etapu. Byla to hodně smolná Tour," uvedl pětadvacetiletý Kreuziger na svém webu.

Takhle dopadl Hoogerland
Takhle dopadl Hoogerland

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud