5. listopadu 2012 • 18:27

Cyklistická unie se bude zabývat Vinokurovovým uplácením

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dopingových skandálech se Mezinárodní cyklistická unie (UCI) začala zabývat údajnou korupcí Alexandra Vinokurova. Kazašský olympijský vítěz je podezřelý z toho, že v roce 2010 uplatil při závodu Lutych-Bastogne-Lutych soupeře z úniku Alexandra Kolobněva, aby si zajistil vítězství.



Představitelé UCI hodlají oba cyklisty co nejdříve předvolat do svého sídla ve švýcarském Aigle, aby se k obvinění vyjádřili.

Informace funkcionáři získali od státního zastupitelství v Padově, které na případ narazilo v rámci vyšetřování praní špinavých peněz sportovců spojených s nechvalně proslulým doktorem Michelem Ferrarim.

Vinokurov údajně ruskému soupeři zaplatil 150.000 eur (nyní 3,8 milionu korun) za to, že ho nechá vyhrát. Kazach v závěru slavného klasického závodu v dubnu 2010 v posledním stoupání zaútočil a Kolobněva porazil o šest sekund.

Informace o dohodě, s nimiž jako první přišel koncem loňského roku švýcarský časopis L'Illustré, Vinokurov popřel. O víkendu ale italský list Corriere della Sera přišel s dalšími podrobnostmi a UCI požaduje vysvětlení.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud