15. ledna 2013 • 05:25

Legenda se zbortila. Armstrong se prý v televizi přiznal k dopingu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec pochybám, obraz legendy je zničen. Bývalý cyklista Lance Armstrong se v pondělí údajně přiznal k dopingu. Učinil tak během natáčení televizního pořadu Oprah Winfreyové. Listu USA Today to řekl zdroj obeznámený s obsahem interview. 



Armstrong se podle spekulací médií chystal k dopingu přiznat právě v masově sledovaném pořadu známé moderátorky. Její mluvčí podle agentury Reuters odmítl informaci o přiznání potvrdit s tím, že nebude o pořadu sdělovat žádné detaily před jeho čtvrtečním vysíláním. 

Winfreyová po natáčení umístila krátký vzkaz na Twitter. Podle ní trval rozhovor přes dvě a půl hodiny. "Přišel připraven," napsala moderátorka. 
Pořad bude odvysílán v noci na pátek SEČ. 

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat a Armstrong bude muset kvůli dopingu čelit další žalobě. Soudit se s ním chce stát Jižní Austrálie, který po jednačtyřicetiletém Američanovi požaduje odškodné, nebo vrácení startovného za účast na Tour Down Under v letech 2009 až 2011.

Doby, kdy byl Lance Armstrong oslavovaným cyklistou, jsou už dávno pryč
Doby, kdy byl Lance Armstrong oslavovaným cyklistou, jsou už dávno pryč




Jednačtyřicetiletý Američan, který kvůli užívání zakázaných látek dodatečně koncem loňského roku přišel o sedm titulů z Tour de France, se před natáčením pořadu omluvil zaměstnancům nadace Livestrong pomáhající nemocným rakovinou a jejich rodinám, kterou před 16 lety založil. 

Televizní štáby hlídkují před domem Lance Armstronga v texaském AustinuFoto Reuters
Agentura AP uvedla, že se Armstrong během omluvy za problémy způsobené svou aférou zalykal. Někteří zaměstnanci nadace se prý rozplakali. "Mluvil soukromě s našimi zaměstnanci, kteří dlouhá léta odváděli pro nadaci důležitou práci," řekla mluvčí nadace Katherine McLaneová agentuře Reuters. "Byl to velmi upřímný a srdečný výraz lítosti nad zbytečným stresem, který jsme zažívali v posledních letech v důsledku pozornosti médií," uvedla. 

Armstrong zpřetrhal své vazby s nadací na podzim. Nejprve se vzdal postu předsedy, poté opustil představenstvo. Nadace pak vyškrtla z názvu jeho jméno.


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud