23. února 2013 • 19:50

Cyklistka Machačová je mistryní světa v bodovacím závodu na dráze

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jarmila Machačová se stala poprvé v kariéře mistryní světa v dráhové cyklistice. Sedmadvacetiletá česká reprezentantka dnes vyhrála v Minsku bodovací závod, který je její parádní disciplínou. Machačová získala na velké akci svou třetí medaili a opět v bodovačce, jež už nefiguruje v olympijském programu.



Před dvěma lety byla Machačová druhá na MS v Apeldoornu a třetí na mistrovství Evropy ve stejné hale. K životnímu úspěchu dnes závodnici pražské Dukly pomohl úspěšný únik v úvodu závodu s Mexičankou Sofií Arreolovou a Jamie Wongovou z Hongkongu.

Trojici se podařilo nadělit zbytku pelotonu jedno kolo, za což si závodnice připsaly 20 bodů. Machačová navíc vyhrála sprint, takže od třicátého kola ze sta vedla. Na prvním místě se česká cyklistka udržela i díky pěti bodům získaným v dalších třech sprintech.

Zlatem si však nemohla být jistá do posledního kola, neboť Arreolová byla v úniku a jen fakt, ze dojela do cíle jako druhá, Mexičanku připravil o triumf. Machačová s 30 body uhájila vedení o jediný bod, třetí byla s 22 body Giorgia Bronziniová z Itálie.

Díky Machačové získala česká výprava první cenný kov v Minsku a již teď vylepšila bilanci z minulého šampionátu v Melbourne, kde skončila bez medaile. Po té sahal v pátek v bodovacím závodu zkušený Milan Kadlec, ale skončil těsně čtvrtý.

Mistrovství světa v dráhové cyklistice v Minsku:
Muži: Omnium: 1. Gate (N. Zél.) 18 b., 2. Hansen (Dán.) 21, 3. O'Shea (Austr.) 22, ...16. Rybín (ČR) 112.

Ženy: Sprint - finále: Jamesová (Brit.) - Vogelová (Něm.) 2:1, o 3. místo: Lee Wai Sze (Hong.) - Kuo Šuang (Čína) 2:0.

Bodovací závod: 1. Machačová (ČR) 30 b., 2. Arreolová (Mex.) 29, 3. Bronziniová (It.) 22.

Jarmila Machačová se stala poprvé v kariéře mistryní světa v dráhové cyklistice. Sedmadvacetiletá česká reprezentantka dnes vyhrála v Minsku bodovací závod, který je její parádní disciplínou.
Jarmila Machačová se stala poprvé v kariéře mistryní světa v dráhové cyklistice. Sedmadvacetiletá česká reprezentantka dnes vyhrála v Minsku bodovací závod, který je její parádní disciplínou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud