Ilona Kolářová
21. června 2013 • 16:00

Bikerka Kateřina Nash je ve formě. Pojede opět o medaili na ME

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před týdnem došlapala na Světovém poháru v italském Val di Sole na druhém místě. To českou bikerku Kateřinu Nash staví mezi favoritky nedělního závodu kategorie elite na mistrovství Evropy ve švýcarském Bernu.



Ve Val di Sole útočila na premiérové pohárové vítězství mezi bikerkami v kariéře, druhou příčkou v závodě Světového poháru vyrovnala své maximum. Vynahradila si tím zklamání z Nového Města na Moravě, kde před zraky domácích fanoušků upadla. I tak ale vybojovala sedmé místo.

„Jsem bojovník, chci vždycky dojet do cíle. Teda pokud si člověk něco nezlomí nebo nemá problémy s kolem,“ usmívá se čtvrtá žena celkového pořadí Světového poháru.

Už teď je jasné, že jednu medaili si závodnice žijící v Kalifornii s jistotou z mistrovství Evropy odveze. Hned na úvod šampionátu byla členkou štafety, která v sestavě s Ondřejem Cinkem, Janem Nesvadbou a Janem Vastlem vybojovala bronz.

V neděli ji čeká hlavní bod programu, závod žen, kde by chtěla přidat další, snad i cennější kov. Na trati tentokrát zůstane z českého týmu osamocená - druhá reprezentantka Tereza Huříková si při tréninku na dřevěné lávce rozsekla nohu a do závodu nenastoupí.

Bývalá lyžařka Kateřina Nash, členka amerického profesionálního týmu Luna Pro, v týdnu před evropským šampionátem trénovala v Novém Městě pod Smrkem. Formu ladila v okolí Centra U kyselky, na cyklistických stezkách uprostřed divoké přírody na severních svazích Jizerských hor.

„Vždy dva týdny po příletu do Evropy se mi jede nejlépe. A to je právě teď v Bernu,“ cítí se být ve formě.

ME bikerů v Bernu

Pátek 21. června
16.30 - kvalifikace Sprint Eliminator
19.00 - finále Sprint Eliminator

Sobota 22. června
9.00 - juniorky
11.00 - junioři
14.30 - ženy U23

Neděle 23. června
8.30 - muži U23
11.00 - ženy elite
14.00 - muži elite

Česká bikerka Kateřinu Nash bude mezi favoritky nedělního závodu kategorie elite na mistrovství Evropy ve švýcarském Bernu.
Česká bikerka Kateřinu Nash bude mezi favoritky nedělního závodu kategorie elite na mistrovství Evropy ve švýcarském Bernu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud