29. července 2021 • 16:49

Sagan se loučí s Borou: Začnu novou kapitolu. V týmu končí i jeho bratr

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trojnásobný mistr světa v silniční cyklistice Slovák Peter Sagan po sezoně skončí v týmu Bora-hansgrohe, za který závodí od roku 2017. Německá stáj to dnes oznámila na svém webu. Podle serveru Cyclingnews by měl Sagan zamířit do francouzského kontinentálního týmu TotalEnergies společně s řadou dosavadních kolegů.



Sagan jednal s vedením stáje o nové smlouvě, na pokračování se ale nakonec nedohodli. „Po dlouhých a důkladných diskuzích s mým managementem a po dohodě s Borou jsme se rozhodli, že má jízda v týmu dojde ke svému konci,“ napsal slovenský šampion v prohlášení. „Začnu ve své kariéře novou kapitolu. Změna je život a součást životního růstu,“ dodal s přáním všeho nejlepšího.

V Boře skončí i jeho bratr Juraj, další Slovák Erik Baška, Polák Maciej Bodnar, Ital Daniel Oss a Němci Rüdiger Selig, Andreas Schillinger, Michael Schwarzmann a Pascal Ackermann. Ten má přestoupit do elitní stáje SAE Team Emirates.

Jednatřicetiletý Sagan během angažmá v německém týmu získal dva ze svých sedmi zelených trikotů pro vítěze bodovací soutěže na Tour de France. Letos bodovací soutěž ovládl poprvé i na Giru d'Italia. Světový titul získal v letech 2015 až 2017.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud