15. října 2021 • 10:10

Kreuziger končí kariéru, česká hvězda to balí v 35 letech. Bude ředitel

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhá léta byl tváří české silniční cyklistiky, teď se Roman Kreuziger rozhodl v 35 letech ukončit profesionální kariéru. Rodák z Moravské Třebové prošel nejprestižnějšími stájemi jako Astana či Saxo-Tinkoff, v roce 2013 skončil celkově pátý na Tour de France, stejné mety dosáhl i na Giru d’Italia, kde v roce 2012 vyhrál  i etapu. U cyklistiky zůstane jako sportovní ředitel stáje Bahrajn Victorious.



Kreuziger se rozhodl skončit i přesto, že měl na stole nabídku ročního kontraktu ze stáje Gazprom-RusVelo, jejíž barvy hájil v této sezoně. „Po těch dvou letech, kdy jsem tomu dával všechno, ale nedostávalo se mi za to výsledků, na které jsem zvyklý, jsem se rozhodl skončit. Byl to takový malý signál k tomu to pozměnit a přejít do trochu jiné role,“ řekl Kreuziger.

S bahrajnskou stájí měl možnost podepsat dvouletou smlouvu, ale nakonec se rozhodl jen pro roční spolupráci. „Uvidíme, jak to bude vypadat. Podepsal jsem zatím na rok, abych zjistil, zda mě to bude naplňovat. Určitě to nebude tak, že bych se teď měl nudit. Nejsem rozhodně v nějaké depresi z toho, že končím,“ ujistil Kreuziger.

Michaela Kreuzigerová
Michaela Kreuzigerová

„Strávil jsem šestnáct let jako profesionál a jsem zvyklý na aktivní život. Zůstat jen doma nemůžu, to by se mnou bylo k nevydržení, takže jsem rád, že u cyklistiky mohu zůstat, a ještě navíc ve WorldTour. Těším se na to, je to pro mě nová výzva do života,“ doplnil Kreuziger.

Jeden z dlouhodobě nejlepších českých silničářů ukončil kariéru po 16 sezonách v profipelotonu. Právě u Kreuzigerova jména zůstávají nadále zapsaná česká maxima v umístěních na nejslavnějším závodě světa Tour de France a mistrovství světa. Na Tour byl v roce 2013 pátý, na šampionátu v Innsbrucku před třemi lety šestý. V úspěšném roce 2013 dosáhl také na jeden z nejcennějších triumfů v podobě vítězství na závodě Amstel Gold Race.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud