Romana Barboříková
17. září 2022 • 16:30

Štybarův přestup už se rýsuje, zájem mají Australané. Bude v první divizi?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tato sezona je pro jednoho z nejlepších českých cyklistů Zdeňka Štybara poslední v týmu Quick-Step Alpha Vinyl. To sám závodník potvrdil už v létě. Dosud však neprozradil, kam by měly mířit jeho kroky, pouze naznačil, že zájemci se hlásí. Nyní se objevily zprávy, že by to měl být australský celek BikeExchange-Jayco. Bude ale závodit v první divizi?



Už před pár měsíci prozradil Zdeněk Štybar, že mu šéf jeho stávajícího týmu oznámil, že pro další sezonu už pro něj smlouvu nemá. Po počátečním zklamání, v belgické stáji je totiž dvanáctou sezonu, ihned specialista na klasiky zaúkoloval svého manažera, aby mu začal shánět nové angažmá.

„Končit ještě určitě nechci. Chtěl bych závodit ještě určitě dva roky. Protože v roce 2024 je v Táboře mistrovství světa v cyklokrosu a v Paříži olympiáda, to je taková má motivace,“ prohlásil trojnásobný mistr světa v cyklokrosu.

Teď to podle informací zahraničních médií vypadá, že se povedlo tým najít. Cyklistický server Velo News dokonce uvádí, že podle informací jeho reportérů už má vítěz etap na Tour de France a Vueltě a España či některých jarních klasik už dohodnutý kontrakt s celkem BikeExchange-Jayco. Tým tuto informaci zatím oficiálně nepotvrdil.

Ve stáji s australskou licencí už dříve závodil třeba i Roman Kreuziger. V současné chvíli se však celek, jehož hlavní hvězdou je Simon Yates, nachází na hraně sestupu do druhé divize. V žebříčku osmnácti týmů, které by měly v příští sezoně patřit do World Tour, tedy nejvyšší divize, mu patří 18. příčka. Okolo tohoto „relegačního“ systému se ale zvedla velká vlna nevole a je tak otázkou, zda nakonec bude platit. Pro všechny případy však musí závodníci týmu BikeExchange-Jayco ještě na konci sezony zabrat, aby měli jistotu World Tour.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud