10. září 2018 • 11:11

Čeští pořízci smetli na úvod Poháru tří národů Slovensko

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český reprezentační tým rozjel Pohár tří národů v americkém fotbalu suverénně. I bez dlouholeté opory Jana Dundáčka smetli Češi na hřišti v Třinci Slovensko 44:0 (6:0, 24:0, 8:0, 6:0). „Dařilo se nám ve všech fázích hry - útok, obrana, speciální týmy. Všichni předvedli výborný výkon,“ potěšilo trenéra Sebastiana Fanderta. Dalším soupeřem Čechů bude Maďarsko (14. října v Budapešti).



Český tým se musel v Třinci obejít bez querterbacka Jana Dundáčka. Klíčový rozehrávač Prague Black Panthers ukončil kariéru. Jeho roli převzal Jan Bláha (Ústí nad Labem Blades) a vedl si výborně. „Klobouk dolů před mladým quarterbackem,“ chválil jej i kouč Fandert. Nadšený byl i Bláha. „Jsem ohromně spokojený, jako premiéra se to vydařilo skvěle.“

Obrana českého týmu Slovensku nepovolila téměř nic, držela soupeře daleko od své koncové zóny. O vítězství rozhodla druhá čtvrtina, kterou Češi vyhráli 24:0. Dva touchdowny v zápase položil Matěj Sahula, jeden Jan Nestr, Jan Dunovský a Jan Beran.

Český tým přitom prošel velkou obměnou kádru. Řada hráčů měla premiéru v národním dresu. Například runninback Jan Dunovský, který kromě touchdownu zaznamenal nejvíce naběhaných yardů z českého týmu. „Pro mě to byl určitě povedený zápas. Věřím, že na Maďarsko se připravíme ještě lépe a vyhrajeme i druhý zápas,“ dodal Dunovský.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud