27. července 2021 • 11:45

Prague Lions vyhráli i třetí zápas. První výhru slaví Ostrava

Autor: ktp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve 3. kole Kittfort ligy amerického fotbalu si favorité obou zápasů jednoznačně poradili se svými soupeři. Ostrava Steelers se radovala z první výhry v sezoně proti Brnu Alligators, když zaznamenala osm touchdownů, Prague Lions prodloužili sérii výher proti Přerovu Mammoths.



Ostrava nevstoupila do letošní sezony podle představ. V prvním zápase prohrála proti Lions, ve druhém pak i proti Vysočině Gladiators. Ve třetím zápase na hřišti Brna Alligators byli Steelers v roli favorita. To ukázali hned z kraje zápasu, když po minutě a čtvrt hry otevřel skóre quarterback Steelers Quevin Redding 63yardovým touchdownem.

Alligators dokázali rychle odpovědět, když Tomáš Fortelný našel přesným passem Roberta Wirtha, který se prosmýkl kolem obránců a i on skóroval touchdown přes polovinu hřiště. Obrana brněnského týmu ale nedokázala najít recept na zastavení útoku Steelers v čele s Reddingem. Ten si během zápasu připsal ještě další dva touchdowny po zemi. Celkem nasázel útok Steelers v zápase 8 touchdownů.

„Vstoupili jsme do zápasu s větší energií než v předchozích zápasech. Závěr zápasu byl trochu frustrující, ale jinak jsme hráli lépe,” okomentoval první výhru v sezoně hlavní trenér Steelers Lonnie Hursey. Bodově bohatý zápas skončil přesvědčivou výhrou Steelers 55:25.

Ani ve třetím zápase nenašli obhájci titulu Prague Lions vyrovnaného soupeře. Přerov dokázal odpovědět na úvodní touchdown pražského týmu v úvodní čtvrtině a srovnat na 7:7. To ale bylo ze strany útoku Přerova vše.

Lions se v letošní sezoně prezentují vysokou produktivitou v útoku. Stejně tomu bylo i proti Přerovu. Pod vedením quarterbacka Shazzona Mumphreyho si Lions vybudovali do konce poločasu vedení 25:7. Mumphrey si v zápase připsal tři touchdowny po zemi a k tomu přidal další tři touchdownové passy na své spoluhráče.

Podobně dominantně si počínala také obrana Lions. Ta po zaváhání z úvodní čtvrtiny soupeře k ničemu nepustila a Mammoths se museli spokojit pouze se 7 body. Lions tak zvítězili 46:7 a vylepšili si bilanci na tři výhry bez porážky. I tak viděl hlavní trenér Lions Zach Harrod prostor pro zlepšení. „Můžeme se zlepšovat a musíme se zlepšovat. Začali jsme pomalu. Chtěl jsem, abychom hráli naši hru, což se nám chvíli nedařilo, a to i ze strany nás trenérů.”

Hlavní test čeká na pražský tým již tuto sobotu, kdy se představí na hřišti dalšího favorita ligy, Vysočiny Gladiators.

3. kolo Kittfort ligy
Brno Alligators - Ostrava Steelers 25:55
Prague Lions - Přerov Mammoths 46:7

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud