Martin Hašek
5. prosince 2022 • 17:35

Miliardářův návrat. Hvězda poprvé od skandálu hrála, vypískaly ji i oběti

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Quarterback Deshaun Watson má za sebou neslavný comeback po trestu na 11 zápasů, který si v NFL musel odsedět za kauzu, v níž ho desítky masérek, fyzioterapeutek a kondičních trenérek obvinily ze sexuálně agresivního chování. Watson přijel poprvé s Cleveland Browns do Houstonu, kde hrál dosud, a odjížděl bez jediného touchdownu, přesto s vítězstvím.



Fanoušek Texans ze Skotska Stewart Mathieson si podle ESPN svůj dres houstonského týmu s Watsonovým jménem a jeho číslem čtyři upravil, aby byly vidět nápisy „SPRAVEDLNOST PRO ŽENY“ a „OSTUDA BROWNS“.

„Jestli ho vybučím? Jo, vybučím ho,“ hlásil těsně před nedělním zápasem, v němž se Deshaun Watson postavil s Browns svému bývalému týmu z Houstonu.

Na stadionu pak zřejmě předsevzetí splnil a spolu s tisíci dalších připravil bývalému hrdinovi hlasité přivítání. Na stadionu mělo být podle právníka obžaloby také deset z žen, které se cítily quarterbackovým jednáním poškozeny.

Watson si v NFL zahrál poprvé přesně po 700 dnech, během kterých se jeho kariéra otřásla mohutným sexuálním skandálem. Vyšel z něj ale oficiálně nevinen a navíc se smlouvou na garantovaných 230 milionů dolarů, což je nejlukrativnější kontrakt v historii ligy.

Během té doby taky nechal za sebou svou éru v Houstonu, jenž ho letos na jaře vyměnil za tři picky v prvním kole draftu do Clevelandu. Zatímco Texans se tím za dobrou cenu zbavili problematické hvězdy, Browns získali jednoho z nejlepších quarterbacků ligy, ovšem zároveň zdědili jeho nehezkou pověst.

Watsonův skandál se táhnul měsíce. Zažalovalo ho 24 žen, které ho vinily ze sexuální agrese a také z toho, že jim vyhrožoval. Některé vypověděly, že Watson během terapie ejakuloval. Hráčův obhájce Rusty Hardin svého klienta proti podobným obviněním bránil originální obhajobou, při níž ejakulaci označil za ´happy ending´- šťastné vyvrcholení.

Watson se s třiadvaceti žalujícími dohodnul na mimosoudním odškodnění, navíc musel zaplatit pět milionů dolarů jako pokutu lize. Také přišel o podíl ze svého základního platu za jedenáct zápasů, o které letos přišel kvůli trestu, což dělá asi 700 000 dolarů.

Ve svém prvním zápase za Browns quaterback nijak nezářil, nezmohl se ani na jeden touchdown, spáchal jednu interception. Cleveland ale přesto nad nebohým Houstonem vyhrál 27:14 díky dvěma defenzivním touchdownům a dalšímu touchdownu z punt returnu. Watson se tak nad negativní reakce publika mohl povznést.

„Hraju teď za Cleveland Browns a jsme venku. Bylo jasné, že budou bučet,“ komentoval to Watson.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud