2. srpna 2017 • 10:46

Baseballový masakr. Bitvy o titul se rozjely pořádně zostra

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nadstavbu baseballové extraligy rozjela elitní šestice klubů pěkně zostra. Většina z nich sehrála v deseti dnech osm zápasů. „Byl to masakr,“ říká na rovinu Aleš Navrátil, hrající manažer ostravských Arrows. V polovině nadstavby si zatím nejlépe vede Kotlářka Praha, je bez prohry. Ovšem duely s největšími rivaly - druhými Draky Brno (7 výher/1 prohra) a třetími Arrows Ostrava (6/2), ji teprve čekají. Soutěž teď bude mít měsíc reprezentační přestávku, pokračovat bude v září.



Baseballová extraliga se letos hraje novým modelem. Po základní části postoupilo šest nejlepších do nadstavby, kde hraje každý s každým třikrát. Vítěz nadstavby jde rovnou do finále, druhý a třetí se utkají o postup v sérii na dvě vítězství. Přičemž tým, který má z dlouhodobé části lepší bilanci ze vzájemných zápasů, bude vést 1:0.

„Zvláštní model, ale je stejný pro všechny,“ komentuje Navrátil. „Že hrálo základní část deset týmů, to nebyl až takový problém. Horší bylo, že jsme dlouho nevěděli, v jakých termínech se vlastně bude hrát nadstavba. Odehrát osm zápasů v deseti dnech, to byl masakr.“

Po osmi duelech nadstavby je bez prohry pouze pražská Kotlářka. S nejlepšími týmu základní části ale bude teprve hrát. Dá se očekávat, že o přímý postup do finále budou bojovat Draci s Arrows. Ti už se v nadstavbě potkali. Draci vyhráli dvakrát doma (5:0 a 4:1), v Ostravě bodovali Arrows (8:6).

„V Brně nám moc nevyšla pálka, náš útok byl slabší,“ líčí Navrátil. „Doma už to bylo mnohem lepší. Většinu zápasu super odházel Boris Bokaj a Marko Vykoukal to úspěšně zavřel. Boj o první místo rozhodně nevzdáváme, ale Draci by museli v některém z dalších zápasů polevit. O trojku by se to ještě mohlo zamotat, promluvit do toho mohou i zatím čtvrtí Eagles Praha.“

Právě proti Eagles předvedli Ostravané zatím největší obrat nadstavby. Po třetí směně prohrávali 0:11, ale před domácím publikem dokázali skóre otočit na 12:11. „Nezbylo nám než útočit, soustředit se a jít bod za bodem. Byl to krásný výkon, na začátku nadstavby nás nakopnul,“ dodal Navrátil.

NADSTAVBA BASEBALLOVÉ EXTRALIGY

1. Kotlářka Praha 8 výher/ 0 proher skóre 82:33

2. Draci Brno 7/1 52:21

3. Arrows Ostrava 6/2 60:41

4. Eagles Praha 2/6 37:64

5. Hroši Brno 1/7 36:59

6. Skokani Olomouc 0/8 25:74

(V bojích o udržení extraligy si zatím nejlépe vedou Technika Brno 13/3, Třebíč Nuclears 11/5, Tempo Praha 10/6 a SaBaT Praha 9/7)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud