16. srpna 2018 • 12:53

To bude Amerika! Matuška Day láká fanoušky na baseball

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atmosféru amerických baseballových stadionů si budou moct diváci vychutnat při dalším Matuška Day! Výjimečný pivně-baseballový festival se uskuteční v rámci domácí extraligy na Kotlářce Praha již tuto sobotu 18. srpna. Od 14:00 vypukne dvojzápas proti Tempu Titans. Servírovat se budou tradiční české ležáky nebo americké svrchně kvašené piva typu ALE, k dostání budou také poctivé hamburgery a hot dogy. Vše pod taktovkou úspěšného Pivovaru Matuška.



Oproti předchozímu dni je připraveno několik vylepšení. K dispozici budou hned dva výčepy, z čehož jeden přímo od profesionálů z pražského Lokálu. Však také slavnostní nadhoz provede mistr světa v čepování piv Lukáš Svoboda, který pracuje jako výčepní mistr restaurací Lokál v Praze. „Při minulém Matuška Day se tvořily fronty, což mě mrzelo. Teď by vše mělo odsýpat,“ sliboval Adam Matuška, vrchní sládek proslulého pivovaru z Broum.

Při červnové akci se vytočilo 800 litrů piv. Podobná várka se počítá také pro tuto sobotu. Připravena budou tmavé piva, světlé, nebo silnější, jako třeba Zlatá raketa 17%. „Už je ale pokročilejší léto, takže máme navařené pozdější pivo, jako Summer Ale nebo Fast Ball desítku. Půjde o lehčí piva, při pobytu na sluníčku je to naprosto ideální,“ vysvětloval Matuška, který minule podával také silnou „čtyřiadvacítku“, což byla velká specialita. „Ta právě mnoho lidí odrovnala. Možná ji znovu zapojíme.“

Sám Matuška býval aktivním baseballovým hráčem a členem týmu Kotlářka Praha. Zároveň je velkým fanouškem americké ligy MLB, kde lidé u tohoto sportu tradičně kempují nebo jí obrovské hamburgery. „Tuhle atmosféru se nám podařilo minule dokonale přenést. Zároveň půjde také o sportovní zážitek, protože Kotlářka Praha bojuje v play-off o postupová místa zaručující boj o titul,“ dodal Matuška.

O občerstvení k pivu se opět postará americká BBQ restaurace Bejzment, která bude na grilu připravovat několik druhů hamburgerů a hot dogy. Pro nejmenší je zamluvena roadshow, kde si budou moci přijít vyzkoušet házet a odpálit míček. Vše odstartuje od 14:00 na Kotlářce Praha.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud