26. září 2023 • 20:22

Baseballisté nestačili na Španělsko. V play off vyzvou Velkou Británii

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští baseballisté prohráli na domácím mistrovství Evropy se Španělskem 0:9 a postoupili ze skupiny A do čtvrtfinále ze druhé příčky. V boji o semifinále vyzvou ve čtvrtek v Brně od 18:30 Velkou Británii.



Češi zaznamenali před vyprodanými tribunami v Ostravě první porážku a nenavázali na triumfy nad Rakouskem (9:0) a Řeckem (14:0). Španělé oplatili týmu Pavla Chadima loňskou porážku z finálového utkání o postup na World Baseball Classic, kde podlehli v Regensburgu 1:3. Utkání rozhodli ve druhé a třetí směně, kdy dali po čtyřech bodech. Celkem odpálili i tři homeruny.

Kontinentální šampionát se koná v Česku po devíti letech. Chadimův výběr usiluje v domácím prostředí o historicky první medaile, dosud byli Češi nejlépe čtvrtí právě v roce 2014.

Závěrečné utkání domácího týmu na stadionu Arrows Ostrava proti osmnáctinásobným medailistům z ME fanoušci vyprodali. Češi zůstali na rozdíl od zápasů s Rakouskem a Řeckem v úvodních směnách bez bodu. Španělé naopak ve druhém inningu udeřili: nejprve stáhli dva body po homerunu Gabriela Lina a poté doběhli při nadhozech Marka Minaříka také Engel Beltre a Omar Hernandez. Národní tým inkasoval poprvé na turnaji.

Minaříka nahradil po 51 nadhozech na "kopci" Filip Čapka, ani změna ale nepomohla. Ve třetí směně přidal tříbodový homerun Wander Encarnación a do konce inningu narostlo vedení Španělů už na 8:0. Útok soupeře zastavil až nově příchozí Jan Novák.

Čeští pálkaři se nedokázali prosadit přes nadhazovače Pabla Guilléna, který si připsal sedm strikeoutů. Španělé navíc drželi úspěšnou bilanci na kopci i po jeho vystřídání a přidali další bod po homerunu Hernandeze. Utkání pak dotáhli k třetímu vítězství a prvnímu s čistým kontem.

Čtvrtfinále v Brně proti Britům by měli čeští baseballisté odehrát před 2500 diváky. Organizátoři ještě navýšili na stadionu místních "Draků" kapacitu o dalších pět set míst.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud