25. září 2023 • 20:16

Čeští baseballisté deklasovali na ME Řecko 14:0 a postoupili do čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští baseballisté porazili ve druhém utkání domácího mistrovství Evropy Řecko 14:0 a zajistili si v předstihu účast ve čtvrtfinále. Tým trenéra Pavla Chadima navázal na nedělní triumf nad Rakouskem a pojistil si jedno ze dvou postupových míst. O vítězství ve skupině A se utká v úterý od 17:40 s dosud rovněž neporaženým Španělskem.



Češi vedli po třech směnách, po doběhu a homerunu Erica Sogarda 2:0. Zápas definitivně zlomili ve čtvrté směně, kdy přidali dalších devět bodů. Úspěšný úsek hry završil dalším homerunem William Escala. Reprezentanti udrželi opět čisté konto.

Mistrovství Evropy se koná v Česku po devíti letech. Národní tým usiluje o první medaile v historii, dosud byl nejlépe čtvrtý právě v roce 2014. Čtvrtfinále sehrají Češi ve čtvrtek v Brně.

Také druhé utkání na stadionu Arrows Ostrava se hrálo před zaplněnými tribunami, vyprodáno ale tentokrát nebylo.

Češi měli stejně jako proti Rakousku dobrý úvod. Po bezchybném nadhozu Ondřeje Satorii bodovali v první směně po Sogardově doběhu. Zatímco Satoria potřeboval v úvodní hře pět nadhozů, Řek Jonathan Kuntis jich absolvoval 40.

Řekové ani v dalším průběhu nedokázali najít recept na Satoriovy nadhozy a dobrou českou hru v obraně. Ve třetí směně se znovu blýskl americký rodák s českým pasem Sogard, jenž trefil homerun, užil si oslavný ohňostroj a dostal od spoluhráčů po doběhu pro druhý bod hornickou čapku.

Češi zlomili zápas ve čtvrté směně. Další body získali Martin Mužík, Escala a Filip Smola. Kuntise v ten moment vystřídal na "kopci" Yanni Orfanidis, ani ten si ale s plným českým stavem na metách neporadil. Chadimův tým vzápětí stáhl dalších šest bodů, úspěšnou směnu zakončil homerunem Escala.

Řekové se už nezmohli na odpor. V šesté směně Češi přidali další tři body po dobězích Daniela Vavrušy, Matěje Menšíka a Mužíka. Utkání uzavřeli v sedmé směně po další eliminované řecké hře v útoku.

O postup z prvního místa se Češi střetnou v úterý se Španělskem, které také drží zatím na turnaji stoprocentní bilanci. Po nedělním vítězství nad Řeckem 14:1 porazilo Rakušany 13:1.

Mistrovství Evropy baseballistů v Česku:

Skupina A (Ostrava):
Španělsko - Rakousko 13:1
Česko - Řecko 14:0 po 7. směně.

1. Španělsko 2 2 0 27:2 100
2. Česko 2 2 0 23:0 100
3. Rakousko 2 0 2 1:22 0
4. Řecko 2 0 2 1:28 0

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud