25. května 2012 • 09:48

Špičkové golfistky si v Praze zahrají o 6,4 milionu, ukáže se i Spilková

Autor: tem
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájkyně loňského vítězství, nejčerstvější senzace, česká naděje i tři legendy - všechny se objeví na druhém ročníku Raiffeisenbank Prague Golf Masters. Turnaj, jenž je součástí Ladies European Tour, přivítá od 22. do 24. června evropskou golfovou špičku.



Na hřiště Albatross nedaleko Prahy zamíří již za měsíc dámská golfová elita utkat se ve třech kolech o celkovou dotaci 250 000 eur. Mezi 126 hráčkami by se mělo objevit nejméně šest Češek včetně nejlepší domácí profesionálky, sedmnáctileté Kláry Spilkové.

Loni devátou Spilkovou doplní profesionálky Barbora Barcalová a Daniela Proroková. Z amatérek má účast jistou Karolína Vlčková, další dvě hráčky nominuje Česká golfová federace. Horkou kandidátkou na jedno z volných míst je Kateřina Krásová.

„Obsazení turnaje je o sto procent lepší než loni,“ pochvaluje si promotér turnaje Robert Klotz. Přihlášených je 53 hráček z nejlepší osmdesátky Ladies European Tour (LET).

Prvenství z loňského premiérového ročníku přijede obhajovat Francouzka Jade Schaefferová. Přihlášeny jsou však i hráčky zvučnějších jmen, mezi nimi trojice golfistek kategorie 1, tedy doživotních členek okruhu LET: Helen Alfredssonová ze Švédska a dvě Angličanky, Laura Daviesová a Trish Johnsonová.

Mezi sedmnácti vítězkami turnajů LET je i senzační šampionka Scottish Open ze začátku letošního května Carly Boothová. Devatenáctiletá někdejší gymnastka nebude jedinou hráčkou, která od gymnastiky zběhla ke golfu – pozvána byla také Věra Šimanská z Ruska, olympijská vítězka v moderní gymnastice ze Sydney 2000, která se golfu věnuje už šest let.

Ruku v ruce s početnější a kvalitnější hráčskou účastí by podle představ organizátorů měla jít i účast divácká. Loni nesplnila představy pořadatelů, kteří se proto letos snaží nalákat nejen golfovou veřejnost, ale také negolfisty.

Klára Spilková při tréninku.
Klára Spilková při tréninku.

Pomoci by měla tvář turnaje – Caroline Massonová z Německa. Podle Klotzových slov vypadá na plakátech jako „dračice“. Pořadatelé neskrývají, že chtějí diváky nalákat nejen na kvalitní golf, ale také na pohledné hráčky.

O vzrůstajícím zájmu golfové veřejnosti svědčí i 400 přihlášek do juniorského Pro-Am, které samotnému turnaji předchází. „Příští týden vylosujeme šťastných 120 dětí,“ uvedl Klotz. Pro dospělé hráče pak pořadatelé připravili na 21. června dokonce dvě Pro-Am.

Slavnostní zahájení turnaje za účasti hráček je připraveno na úterý 19. června od 15 hodin na náměstí Republiky v centru Prahy. Během programu si fanoušci i náhodní kolemjdoucí budou moci vyzkoušet své puttovací umění.

Vstupenky na turnaj jsou k dispozici v síti Ticketstream. Permanentka pro dospělé na všechny tři dny vyjde na 600 korun v předprodeji a na 1100 korun na místě, vstupenka na pátek pak na 150 a 300 korun, na víkendové dny vždy 250 a 500 korun. Hodinový sestřih z každého kola odvysílá vždy večer televizní kanál ČT 4 Sport.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud