Martin Hašek
27. května 2014 • 11:25

Šebrle podpořil PB Středoškolský pohár v golfu: Předvedl put ze stolu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je na startu své vlastní golfové kariéry, bývalý atletický šampion Roman Šebrle ale podpořil i své možné brzké soupeře. Na PB Středoškolském poháru v Golf Resortu Mstětice se musel kvůli ranní bouřce ukrýt se svým slavnostním putem na stůl místní klubovny.



Déšť a blesky z oblohy přidělaly starosti organizátorům osmého ročníku golfového Středoškolského poháru. Úvodní put Romana Šebrleho proto proběhl uvnitř, ale pak se soutěž čtyřiatřiceti týmů rozjela naplno.

„Déšť nemá asi žádný golfista rád. Já jsem zjistil, že pro mě je ještě horší vítr. Příjemné to není,“ říkal Roman Šebrle, který má za sebou první tři turnaje Czech PGA Tour a dorazil podpořit talentované hráče střeních škol.

PB Středoškolský pohár v golfu měl slavného hosta: Šebrle předvedl put ze stolu
Video se připravuje ...

„S Robertem Změlíkem děláme Odznak všestrannosti olympijských vítězů, takže podporujeme děti nejenom v atletice, protože jakýkoli sport je dobrý pro děti,“ uvedl Šebrle. „Středoškolský pohár je výborná příležitost a golf je můj druhý sport. Když mě ředitel soutěže Alan Babický požádal, věděl jsem, že neřeknu ne.“

Středoškolský pohár letos už poosmé uspořádala PB – Vyšší odborná škola a Střední škola managementu, jejíž součástí je Akademie žurnalistiky a nových médií, kde studenti absolvují praxi v redakcích vydavatelství Ringier Axel Springer a také přímo v redakci deníku Sport.

„Vyšší odborná škola managementu ve spolupráci s Ingolfem založila tuto krásnou tradici před osmi lety. Myšlenka byla taková, aby i středoškoláci, kteří jsou už reprezentanty, měli svou soutěž a zároveň měli sounáležitost se svou alma mater. Takže je to takový studentský Ryder Cup,“ vysvětluje Dana Čapková, členka soutěžního výboru a jednatelka školy.

V minulosti na turnaji hráli například Filip Mrůzek nebo Klára Spilková, současné mladé osobnosti českého golfu. „Už to není jenom to podhoubí, ale jsou to už reprezentanti seniorských kategorií,“ pochvaluje si Čapková.

Ve spolupráci s vydavatelstvím Ringier Axel Springer mohou zájemci na škole studovat v rámci akreditovaného vzdělávacího programu Akademie žurnalistiky a nových médií.

Lhůta pro podání přihlášky pro další studijní ročník je 31. května a dále vždy týden před konáním přijímacího řízení, které proběhne druhého a desátého června.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud