27. října 2010 • 04:00

Rána za 14 milionů! Hole-in-one mu vyhrála turnaj

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Trefit golfovou jamku přímo z první rány, tedy dát tzv. hole-in-one, to se podaří třeba jen jednou za život, někdo ten slastný pocit vůbec nezažije. Ale to, co předvedl Jonathan Byrd na turnaji v Las Vegas, to překračuje všechny meze. Vůbec poprvé v historii série elitních turnajů PGA Tour někdo zvítězil v play off právě díky hole-in-one.



Shriners Hospitals for Children Open pod záštitou zpěváka Justina Timberlakea mělo hodně dramatický finiš. Po čtyřech kolech zůstali tři nejlepší se stejným výsledkem - 263 ran, 21 pod par.

První tři jamky play off, kde může rozhodnout každý úder, odehráli Martin Laird, Cameron Percy a Jonathan Byrd naprosto identicky. Nad hřištěm v Summerlinu se už postupně stmívalo, ale trojice se dohodla, že odehraje ještě aspoň jednu jamku.

Postavili se na odpaliště 187 metrů dlouhé jamky číslo 17 (par 3). Jako první se k míčku postavil Byrd a teď to přišlo.

Podívejte se na to, co předvedl Byrd:

Video se připravuje ...

Nápřah, odpal... Míček letěl výborně, dopadl jen pár metrů od praporku a neomylně si to zamířil přímo do jamky! To ale Byrd neviděl. "Spadlo to tam?" ptal se svého caddyho. Spadlo.

"Myslel jsem, že jsem dal moc velkou ránu a míček poletí moc daleko," soukal potom ze sebe šťastný vítěz. "Neviděl jsem nic. A když jsem slyšel reakci, když to tam spadlo, byl jsem naprosto v šoku," přiznal Byrd.

Jonathan Byrd (uprostřed) přebírá pohár pro vítěze, vpravo Justin Timberlake
Jonathan Byrd (uprostřed) přebírá pohár pro vítěze, vpravo Justin Timberlake

Poslední rány jeho soupeřů už byly jen formalitou - hole-in-one dvakrát za sebou na stejné jamce, to už by bylo snad nemožné.

A Byrd mohl začít slavit svůj čtvrtý titul. Od Justina Timberlakea dostal šek na 774 tisíc dolarů (asi 14 milionů korun), to není málo za jedno máchnutí holí. Ale to bylo v tu chvíli stejně asi to poslední, co ho zajímalo - vždyť tahle rána vstoupí do historie.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud