16. října 2015 • 16:38

TOP ragbisté v boji o medaile: sexy miláček i rozjetý tank

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se na největší hvězdy MS v ragby!Podívejte se na největší hvězdy MS v ragby!FOTO: Koláž iSport.cz

    Teď už jde doopravdy do tuhého. Utkáním Walesu s Jihoafričany odstartuje v sobotu v Londýně program čtvrtfinále na mistrovství světa v ragby. Na které hvězdy se zaměřit při klíčových zápasech, které sníží počet uchazečů o zlato na polovinu. Podívejte se na přehled iSport.cz.

  • David Pocock (Austrálie)

    David PocockFoto EPA

    27 let
    Výška/váha: 187 cm/115 kg
    Pozice: rváček - třetí řada
    Klub: Brumbies
    Roční výdělek: 12 042 000 Kč

    Jeho příběh by se v Hollywoodu neztratil. Do dvanácti vyrůstal na zapadlé farmě v Zimbabwe, odkud musel prchnout s rodiči kvůli řádění diktátora Roberta Mugabeho. V australském Brisbane nabrala jeho ragbyová kariéra závratnou rychlost. V osmnácti premiéra v Super Rugby, poté skok do australské o reprezentace a brzy hvězda světového formátu. Navíc chlapík s ryzím charakterem. Aktivně bojuje proti klimatickým změnám. V Austrálii byl zatčen,za ničil když protestoval proti uhelnému dolu, který ničil blízkou farmu. A také v lednu 2010 odmítl podepsat oficiální svatební dokumenty, dokud jeho homosexuální kamarádi nebudou moci uzavírat také manželství.

  • Dan Carter (Nový Zéland)

    Dan CarterFoto Reuters

    33 let
    Výška/váha: 178 cm/96 kg
    Pozice: útoková spojka 
    Klub: Racing Metro 92s
    Roční výdělek: 51 518 000 Kč

    Největší superstar ragby a miláček Nového Zélandu. Majitel čtyř titulů ze Super Rugby a šesti z turnajů Tří národů, mistr světa 2011 a nejlepší hráč světa 2005 a 2012. Komplexnějšího bijce na světové scéně nenajdete. Je rychlý, silný, odolný, chytrý, zkrátka bez větší chybičky. Není divu, že vede historické tabulky nejlépe skórujících ragbistů. Ve 106 mezinárodních zápasech zaznamenal 1516 bodů. Při reprezentačním debutu si připsal na konto hned 20 bodů! V létě 2005 byl zvolený nejvíc sexy sportovcem Nového Zélandu a o tři roky později se stal jedenáctým nejvíc sexy mužem na zeměkouli.

  • Mathieu Bastareaud (Francie)

    Mathieu BastareaudFoto Reuters

    27 let
    Výška/váha: 183/125
    Pozice: tříčtvrtka
    Klub: Toulon
    Roční výdělek: 33 839 000 Kč

    Jak hraje? Představte si rozjetý tank, který válcuje všechno, co se mu postaví do cesty, a máte odpověď. Komu se podaří tohle monstrum složit, může si říkat šampion. Před šesti lety se na turné po Novém Zélandu zastavil v baru, a když z něj v noci vyrazil ven, počkalo si na něj pět frajerů, kteří ho zmydlili. Později přiznal, že si nic z toho nepamatuje, protože byl namol. V otevřené autobiografii, kterou vydal, mohou čtenáři nalistovat spoustu dalších pikantních historek. V jedné Bastareaud na sebe prozrazuje, že když si v roce 2009 přečetl o sobě na internetu zdrcující kritiku za slabé výkony, chtěl se zabít nožem. „Ale nevím, jestli bych to dokázal,“ dodal. Naštěstí to nikdy nedokázal ani poté, a tak může teď válčit na šampionátu.

  • Richie McCaw (Nový Zéland)

    Ritchie McCawFoto Profimedia.cz

    34 let
    Výška/váha: 188 cm/108 kg
    Pozice: rojník - rváček
    Klub: Crusaders
    Roční výdělek: 26 493 000 Kč 

    S tímhle ranařem si neradno zahrávat. Kapitán All Blacks je považovaný za největšího tvrďáka současnosti. Mistrovství světa 2011 klidně odehrál se zlomenou kůstkou na chodidle. Vždycky do sebe před zápasy narval prášky na tišení bolesti a šel na plac. Konkurenti tvrdí, že hraje brutálním stylem a rozhodčí by mu prý tolerovali na hřišti i vraždu. Sice už se čtyřmi křížky nemá tak výbušné svaly jako dřív, ovšem bez něj by reprezentace Nového Zélandu nebyla správným týmem a neměla by duši.

  • Bryan Habana (Jižní Afrika)

    Bryan HabanaFoto Reuters

    32 let
    Výška/váha: 180 cm/94 kg
    Pozice: křídlo
    Klub: Toulon
    Roční výdělek: 17 464 000 Kč

    Nikdy by nepomyslel, že se může zapsat do ragbyové historie, ale stalo se. Patnáct položených pětek na mistrovství světa, to v dějinách tohoto sportu dokázal jen Novozélanďan Jonah Lomu a teď i on. Po čtvrtfi nále se může na špici dokonce osamostatnit. „Je to jako sen,“ rozplývá se Bryan Habana. Nechce se tomu vážně věřit. Vždyť tenhle rychlonožka vyrůstal ve slumu, kde bydlel v chatrči sbité z plechů. Krádeže a vraždy byly v tomhle ghettu součástí běžného dne. Naštěstí narazil na ragby, které ho z téhle bídy vytáhlo. Aby ne, když umí stovku zaběhnout za 10,2 vteřiny. Pro kluky z jihoafrických slumů je velkým vzorem a nadějí v lepší život.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud