Adam Procházka
6. března 2020 • 16:31

Dvě výhry a konec. Sedláček se na UK Open neztratil, padl s Murnanem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šipkař Karel Sedláček se jako první Čech v historii představil na prestižním UK Open a při debutu na velkém podiu v pobřežním městě Minehead „Zlej Kája“ zapsal dvě výhry. Jeho cestu turnajem zastavil ve třetím kole domácí Joe Murnan v poměru 3:6.



UK Open, ve světě šipek jeden z nejsledovanějších a největších turnajů. Pro šipkaře jde o takový FA Cup, srovnáme-li to s fotbalem, jehož vítěz získá 100 tisíc liber (cca 3 miliony korun). Účastní se ho celkem 160 hráčů, vůbec poprvé byl mezi nimi i český zástupce – Karel „Zlej Kája“ Sedláček.

Tomu los přisoudil do prvního kola Angličana Adama Hunta. Sedláček se s ním popasoval velmi dobře, jeho průměr se v průběhu zápasu pohyboval na hraně 100 bodů na tři šipky, až v závěru zápasu klesl na 94,93 bodu, a doslova ho smetl výsledkem 6:0. 

Ve druhém kole „Zlej Kája“ narazil na Velšana Barrieho Batese a ani ten ho nedokázal zastavit. Historicky první Čech na UK Open zvítězil 6:2. Ve třetím kole už ale přišla stopka, s Joem Murnanem padl Sedláček 3:6. Za postup mezi 96 nejlepších si nicméně „Zlej Kája“ zajistil minimálně 1 000 liber, téměř 30 tisíc korun (před zdaněním).

UK Open 2020

1. kolo: Karel Sedláček (94,93) - Adam Hunt (87,55) 6:0
2. kolo: Karel Sedláček - Barrie Bates 6:2
3. kolo: Joe Murnan - Karel Sedláček 6:3

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud