17. prosince 2022 • 16:20

První česká výhra na MS v šipkách! Debutant Gawlas zvládl drama na pět setů

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český šipkař Adam Gawlas zvítězil při debutu na mistrovství světa organizace PDC v Londýně 3:2 na sety proti Richiemu Burnettovi. Po dramatickém finiši slaví jako první Čech v historii postup mezi 64 nejlepších. „Je to velmi speciální být tady v Alexandra Palace. Ale tenhle den je celkově výjimečný, protože maminka má narozeniny. Takže mami: Všechno nejlepší! Tahle výhra je pro tebe!“ zakřičel po utkání do kamery nadšený Gawlas. Jeho dalším soupeřem bude domácí Ryan Searle, nasazená šestnáctka.



Utkání začal teprve dvacetiletý Gawlas dobře a získal první set. Jeho výkon vypadal jistě, ale po pár netrefených triplech se pomalu začal dostávat do hry zkušenější 55letý Burnett. Ten nakonec dokázal otočit na 2:1.

I jeho ale potkal výpadek. V závěrečné páté sadě nedokázal uzavírat legy na první ani druhý pokus, čehož využil český mladíček. Koncovku nakonec zvládl a může slavit postup hned při své premiérové účasti na dospělém MS. Navíc je prvním Čechem v historii, který vyhrál zápas v hlavní soutěži. Na MS organizace PDC v roce 2008 uspěl „jen“ v předkole Miloslav Navrátil (nad Rizalem Barellano 5:0, pak prohra v 1. kole s Andym Jenkinsem 2:3).

Juniorský mistr světa z roku 2019 se ve 2. kole střetne s nasazenou šestnáctkou Ryanem Searlem. Kromě toho je velmi blízko toho, aby udržel profesionální kartu.

V neděli čeká první kolo i druhého Čecha na šampionátu Karla Sedláčka, který se utká s Australanem Raymondem Smithem.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud