2. listopadu 2012 • 08:50

Bratři Krpálci se na mistrovství v republiky v judu mezi sebou nepoperou

Autor: sam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství republiky v judu, které se koná v sobotu třetího listopadu v Jablonci nad Nisou, je pro některé závodníky poslední možností nominovat se na mistrovství Evropy do 23 let (16. až 18. listopadu 2012, Praha, Podvinný mlýn).



Hajime! Video z tréninku českých judistů
Hajime! Video z tréninku českých judistů

Ti, kteří mají nominaci na ME23 jistou, berou klání v Jablonci nad Nisou (Městská hala, U Přehrady 20) jako generálku na evropský šampionát. To se týká především Lukáše Krpálka, pro něhož půjde o poslední mistrovství v této věkové kategorii. V Jablonci se neobjeví ve své klasické váhové kategorii do 100 kilogramů, ale v té nejtěžší nad 100 kilogramů. „Je to kvůli tomu, že ještě nechce před mistrovství Evropy upravovat hmotnost,“ vysvětluje generální sekretář Česko svazu judo Pavel Volek. Nedojde tak na bratrský souboj, protože Michal Krpálek zůstává ve „stovce“.

Šampionát startuje v 10.30 hodin v jablonecké Městské hale, ženy i muži mají po sedmi váhových kategoriích. Olympionici Lukáš Krpálek a Jaromír Musil (kategorie do 81 kilogramů) by se měli na tatami představit po třinácté hodině. Na jejich základní kola následně naváží medailové boje.

Zajímavý souboj se odehraje v ženské kategorii do 63 kilogramů, kde se utkají dvě momentálně nejlepší české judistky: Tereza Patočková (Sokol Vršovice) a Eva Koubková (PKS Hradec Králové). „Překvapit v této kategorii může ještě nejlepší dorostenka Sabina Merklová (Judoclub Plzeň, 16 let),“ dodává Pavel Volek.

Domácího mistrovství se nezúčastní třetí český účastník olympijských her v Londýně Jaromír Ježek. „Jeho loket zraněný právě před olympiádou stále ještě není v pořádku, proto dává Jaromír přednost léčení,“ říká reprezentační trenér Petr Lacina.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud