2. června 2016 • 22:24

Prague Open: Boj o světové body a skalp squashového šampiona Koukala!

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Squashoví profesionálové obsadí Prahu! Ve sportovním areálu Hamr se až do noděle bude hrát Prague Open, turnaj série PSA s dotací 5000 amerických dolarů (přes 120 tisíc korun). Akce se zúčastní hráči z 10 zemí a také kompletní česká squashová špička. „Hlavním cílem je umožnit zejména mladým domácím hráčům kontakt s kvalitní zahraniční konkurencí,“ prohlásil Tomáš Fořter, organizátor a generální sekretář České asociace squashe.



V turnaji je nejvýše nasazeným hráčem Joel Makin z Walesu (83. hráč světového žebříčku PSA), který je v poslední době zaznamenal řadu výborných výsledků. Druhým nasazeným hráčem je Nizozemec Sebastiaan Weenink (125. hráč světového žebříčku PSA). K favoritům patří i domácí squashová legenda Jan Koukal. „Hlad po skalpu Koukala je opravdu velký,“ míní jeden z účastníků Prague Open - Martin Švec z Brna.

Na mistrovství České republiky je již řadu let Koukal neporaženým hráčem, vždyť drží sedmnáct domácích titulů. „Porazit ho na Prague Open, to by bylo možná ještě lepší. Navíc zde jde o světové body, které jsou opravdu důležité do žebříčku,“ dodává další ze soupeřů, Daniel Mekbib.

Ten na Koukala může narazit případně až ve finále. To u Švece je možné, že vyzve českou jedničku už ve druhém kole. „V turnaji chci co nejvýše, Koukiho tedy musím porazit,“ plánoval Švec.

Soupeři hledají řešení, jak na českou jedničku vyzrát, leč moc se jim to nedaří. „Honza nás neustále přehrává tím, že má neskutečnou fyzičku a je velkým stratégem. Běhá a posílá nepříjemné míče. V tomhle herním stylu je v České republice ojedinělý, ostatní hrají agresivněji,“ popisoval Švec. „Dříve jsme na něho výkonnostně neměli, poslední dva roky se ale tlak na Koukala stupňuje,“ tvrdí odvážně.

Prague Open se rozehrál čtvrtečními kvalifikacemi. Semifinálové zápasy se budou hrát v sobotu od 15:00 (1 zápas v 15:00 a 1 zápas v 16:00), finále je na programu v neděli od 15:00.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud