3. prosince 2017 • 17:45

Čeští squashisté porazili na MS Jamajku a skončili jednadvacátí

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští reprezentační squashisté porazili v závěrečném utkání světového šampionátu týmů Jamajku 2:0 a obsadili tak konečné 21. místo. O výhry se postaral Daniel Mekbib a Ondřej Uherka. Ve francouzském Marseille čeští hráči dosáhli na bilanci tří proher a dvou výher. „Byli jsme zápas od toho, abychom bojovali o sedmnáctou příčku. I tak je tohle náš zatím nejlepší výsledek na tomto šampionátu,“ zhodnotil David Tománek, reprezentační trenér. Celkovými vítězi jsou Egypťané, kteří ve finále porazili výběr Anglie 2:0 na zápasy.



Český tým se nedostal do hlavních bojů po prohrách v základní skupině s favorizovanou Austrálií a s Walesem. Klíčový tak pro lepší umístění byl páteční duel s Jižní Afrikou, se kterou se šlo po výhře Daniela Mekbiba a prohře Ondřeje Uherky do rozhodujícího utkání. V něm však proti Rodney Durbachovi v pěti setech prohrál Martin Švec. „Od postupu nás dělil jeden bod. Je to škoda, prohra 11:13 v páté sadě mrzí vždycky,“ dodal Švec.

Víkendové zápasy o umístění si už čeští hráči pohlídali. V sobotu porazili Rakousko 2:1 a v neděli Jamajku 2:0. „Všichni jsme zahráli dobře a potvrdili své kvality. Chtěli jsme být sice výš, ale mrzet nás to nemusí,“ prohlásila jednička týmu Daniel Mekbib, který porazil Jamajčana Chrise Binnieho, na světovém žebříčku PSA 70. hráče. „Celý týden panovala v týmu skvělá nálada, určitě jsme posbírali cenné zkušenosti. Na příštím šampionátu chceme atakovat nejlepší šestnáctku,“ vyhlásil Ondřej Uherka.

Pro český tým je celkové 21. místo nejlepším umístěním na šampionátu týmů. V předchozích ročnících skončili na 23. a 25. místě. „Český squash už není pouze o jednom hráči, máme minimálně pět vyrovnaných kluků, co se derou dopředu a chtějí se zlepšovat. V příštích týdnech pojede Mekbib na mistrovství světa jednotlivců, Švec s Uherkou odlétají na turnaje do Iránu a Solnického čeká pražský turnaj PSA. Cílem je jeden z nich už vyhrát,“ uzavřel trenér Tománek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud