28. srpna 2018 • 13:08

Softbalisté po boji padli s Japonskem. Prohráli podruhé v řadě

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští softbaloví reprezentanti na Interkontinentálním poháru v Praze nezužitkovali slibně rozehraný zápas proti Japonsku a podruhé na turnaji prohráli, tentokrát 5:8.



„Hodně nás to mrzí, protože to byl zápas, který nás mohl přiblížit bojům o medaile,“ řekl stěžejní hráč výběru trenéra Tomáše Kusého Patrik Kolkus, který homerunem v první směně zvyšoval vedení českého výběru na 5:0. „Snový začátek. Byli jsme výborně připravení. Věděli jsme, kdo na nás bude házet,“ hodnotil nejstarší hráč týmu.

Japonci na nepříznivý vývoj zareagovali střídáním nadhozu. Matsudu nahradil Kjakuno, který český nápor zastavil. „Bohužel, už jsme neodpálili v důležitou chvíli,“ shrnul to Kolkus. Jako rozhodující viděl moment ve druhé směně, kdy Češi obsadili všechny tři mety, skórovat se jim ale nepovedlo. „To byl možná klíčový okamžik, který se nepovedl.“

Nejlepší asijský výběr postupně zvýšil obrátky. Pálkaři nenechali českým nadhazovačům Holobrádkovi s Joskou vydechnout a ukázali svoji mimořádnou mentální sílu. „Tohle není finále mistrovství Evropy. Japonsko je hodně těžký soupeř,“ připomněl zklamaný Kolkus.

Právě on v páté směně po dlouhém odpalu k lajně zaváhal, což vyústilo ve vítězný bod soupeře. „Nepříjemný balon. Odlétl nad světla, já navíc tušil, že mám někde u sebe plot, takže jsem se snažil pod něj doběhnout. Bohužel už byl za mnou a já ho nezachytil,“ dodal jednačtyřicetiletý veterán.

Ve čtvrtek se reprezentanti v důležitém utkání střetnou od 19.30 s národním týmem USA.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud