30. srpna 2018 • 13:00

Softbalisté porazili Dánsko 3:2. O výhře rozhodl střídající Svoboda

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Softbalisté České republiky ve svém druhém utkání na Interkontinentálním poháru v Praze vybojovali vítězství nad Dánskem 3:2. O důležitém triumfu rozhodl v sedmé směně střídající Václav Svoboda, jenž tříbodovým homerunem otočil nepříznivý vývoj.



V nadhazovacím kruhu domácího týmu se stejně jako v úterý objevil Michal Holobrádek, který až do čtvrté směny udržel soupeře bez odpalu. Nezvládl až o směnu později dvojboj s Valdemarem Terkelsenem resp. Martinem Simonsenem. První z nich odpálil single do levého pole, druhý zmrazil Česko dvoubodovým homerunem.

„To byla studená sprcha, ale náš kouč pak udělal to nejlepší; poslal do boxu nové pálkaře, čímž týmu dodal impuls,“ chválil realizační tým Svoboda, který na druhé metě vystřídal Korčáka.

Byla to klíčová změna. Chomutovský patriot hned při prvním startu vybil spojku Dánů Elsnera a zavelel ke zteči. „Prvním dobrým kontaktem se celý útok rozjel,“ pochvaloval si dlouholetý člen národního týmu. I když nadějně vyhlížející situaci hostující do té doby neomylný nadhazovač Kim Hansen ještě vyřešil, v sedmém inningu už zdrcujícímu náporu čelit nedokázal.

Nejprve se opřel do míče Klein, po něm vystál metu Mertl. Po následném outu Váchy přišel na pálku právě Svoboda, který hned první stoupavý nadhoz proměnil v nechytatelný projektil, čímž Česku zajistil výhru 3:2. „Věděl jsem, že Kim háže „stoupáky“. Šlo o to, počkat si na ten pravý okamžik,“ popisoval klíčový okamžik hrdina utkání Svoboda.

Večer od 19.30 nastoupí česká reprezentace ve Svoboda Parku v pražských Bohnicích proti Japonsku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud