31. května 2019 • 21:41

Mistři raketové všestrannosti se utkají o tituly. Hrají i elitní squashisté

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenis, badminton, stolní tenis nebo squash... Kdo všechny tyto raketové sporty ovládá nejlépe? To se pozná na mistrovství České republiky v racketlonu, které se uskuteční začátkem června v Ostravě. A půjde o nejlepší ročník! Tradiční specialisty na tuto disciplínu vyzvou elitní čeští squashisté včele s Danielem Mekbibem, Viktorem Byrtusem nebo s Jakubem Solnickým. První duely se rozehrají v sobotu 8. června ve Sportovním centru FAJNE.



Mezi stěnami a s gumovým míčkem vládnou. Jak však obstojí také v dalších sportech? Na tuhle otázku nejsou schopní v současné době plnohodnotně odpovědět. Na squashisty Mekbiba, Byrtuse a Solnického čeká totiž unikátní turnaj – republikové mistrovství České republiky v racketlonu. „Čekám od toho něco, co jsem ještě nezažil. Tři sporty ze čtyř jsem nehrál závodně, budu se snažit vyhrát každý míč,“ prohlásil Viktor Byrtus, nejlepší evropský squashový junior, který se zúčastní turnaje v kategorii nováček.

To například Daniel Mekbib bude hrát v Ostravě pouze v kategorii týmů. „A tam chceme vyhrát,“ nebál se říct s úsměvem Mekbib, který bude součástí squashového týmu – společně se zmíněními reprezentačními kolegy je doplní squashistka Klára Mihulová. „Uvidíme, jak to půjde. Racketlonu jsem se doposud nezúčastnil. V příštím týdnu ale začnu trénovat další raketové sporty,“ dodal Mekbib, který v sobotu bude hrát finále rakouské extraligy.

Dvojnásobný domácí šampion ve squashi si věří také v badmintonu. S ním má Mekbib nejvíce zkušeností. Naopak si moc nevěří v tenise, který hraje tak jednou či dvakrát za rok. „Sleduji Rogera Federera, to je můj oblíbenec. V badmintonu se mi líbí nová česká jednička Adam Mendrek, sledujeme se na Instragramu,“ dodal vítěz světových turnajů PSA.

Racketlonu se věnuje zhruba 750 hráčů se v České republice. Už to dávnou nejsou jenom odpadlíci z jednoho konkrétního sportu. Například cílem Světové federace je dostat tento sport na olympijské hry. Čeští hráči přivážejí v racketlonu mnohé mezinárodní úspěchy. Racketlonem se dlouhou dobu zabýval Jürgen Melzer, bývalý rakouský profesionální tenista. Mnoho úspěchů v něm vybojovala také Zuzana Kubáňová. „V racketlonu bych se nebála vyzvat ani Petru Kvitovou,“ prohlásila kdysi Kubáňová, která získala také squashový titul.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud