3. července 2019 • 23:18

Drama a pak euforie! Softbalistky skolily Irky a mají jistou kvalifikaci na OH

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

České softbalistky si na mistrovství Evropy zajistily účast v olympijské kvalifikaci. V semifinálové skupině šampionátu v Ostravě dnes sice nejprve podlehly Velké Británii 0:2 po dodatečné směně, ale ve večerním duelu plném zvratů porazily Irsko 4:3 a postoupily mezi nejlepších šest týmů. Do finálové fáze prošly s Britkami a Španělkami, z druhé skupiny si zajistily účast Nizozemsko, Itálie a Francie.



Dopoledne domácí hráčky po pěti vítězstvích poprvé prohrály. V souboji s dosud rovněž neporaženou Británií dominovaly zejména nadhazovačky. Veronika Pecková zaznamenala 17 strikeoutů. Nejblíže k bodu byly Britky ve čtvrté směně, ve které měly dva úspěšné odpaly a obsazenou třetí metu. Česká obrana si však s tou situací poradila.

V nastavené osmé směně zařídila bod pro Velkou Británii vysokým odpalem do vnějšího pole Nerissa Myersová, po kterém doběhla na domácí metu Katie Burgeová. Druhý bod přišel po odpalu Alicji Wolné. Češky v nastavené směně nastoupily s Terezou Kubicovou na druhé metě. Ludmila Kučerková byla však zachyceným odpalem do pravého vnitřního pole vyautovaná. A když se proti jedné z nejlepších evropských nadhazovaček Georgině Corrickové neprosadily ani Lucie Petrásková a Julie Coufalová, české softbalistky druhý duel nadstavbové části prohrály.

"Bylo vidět, že z pomalejších nadhozů jsme přešly už na rychlejší. Už včera španělská nadhazovačka házela míče rychleji než předchozí soupeřky, Britka k tomu ještě přidávala rotace. Rozjezd jsme tak měly pomalejší," uvedla Veronika Klimplová.

Proti Irsku Češky začaly skvěle, Tereza Jakešová odpálila v první směně homerun. Stav se pak změnil až v páté směně, kdy Ciara Sullivanová předvedla úspěšný odpal do pravé části hřiště, po kterém se dostaly na domácí metu dvě spoluhráčky a Irsko vedlo 2:1.

Obrat se ale povedl i domácímu týmu. V šesté směně nejprve stáhla bod Lucie Petrásková, po ní se trefila Adéla Weissová a třetí bod zařídila úspěšným odpalem Ludmila Kučerková. V poslední směně se proti české nadhazovačce Katelyn Humhejové prosadila Andreya Jarvisová, která umožnila odpalem doběh pro spoluhráčku, ale vyrovnat už Irky nedokázaly.

Ve čtvrtek čekají český tým ve skupině Top6 zápasy s Itálií a Francií a v pátek s Nizozemskem. První a druhý celek elitní skupiny si pak zahraje finále.

ME žen v softbalu v Ostravě a Frýdku-Místku:

Semifinálová skupina:

Británie - ČR 2:0 po 8. směně, ČR - Irsko 4:3.

Konečné pořadí: 1. Velká Británie 6 b., 2. ČR 5, 3. Španělsko 4, 4. Irsko 3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud